Gamen in de bioscoopzaal is iets nieuws van de afgelopen jaren en nu komt er een spectaculaire Virtual Reality ervaring bij. (Foto: pr)
Gamen in de bioscoopzaal is iets nieuws van de afgelopen jaren en nu komt er een spectaculaire Virtual Reality ervaring bij. (Foto: pr) (Foto: pr)

SNS Jeugdland krijgt dit jaar als thema Circus

Alblasserdam - De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen uit Alblasserdam en inmiddels ook in de regio is traditiegetrouw in de laatste week van de zomervakantie in en om Landvast. SNS Jeugdland Alblasserdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat! Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel, kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen van nu. Dit jaar vindt Jeugdland plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus met het thema Circus.

"Met dit thema kunnen wij alle kanten op bij alle activiteiten die op het programma staan. Er komen bijvoorbeeld circus workshops van echte circusartiesten dankzij een gulle gift van de Ladies Circle!", verklapt voorzitter Cynthia Prins. "We hebben er hard aan gewerkt om Jeugdland toekomstproof te maken. Natuurlijk blijven er veel elementen die al jaren op het programma staan, in een nieuw jasje gestoken. Zoals de populaire handwerkzaal. Dit jaar krijg je bijvoorbeeld iedere dag de mogelijkheid om wat anders te maken. Van kleding voor jezelf, voor je pop of favoriete knuffel tot aan een coole tas. Hierbij werken we wel met de moderne technieken.

Gamen in de bioscoopzaal is ook iets nieuws van de afgelopen jaren en dit jaar komt er ook nog een spectaculaire Virtual Reality ervaring bij. Naast de muzieklessen die al jaren gegeven worden voegen we dit jaar ook nog een djembé-workshop aan het muzikale programma toe en natuurlijk mag de DJ workshop ook dit jaar niet ontbreken." Ook de timmertent komt weer op het programma.

Samenwerking

Cynthia Prins: "De afgelopen jaren hebben we als bestuur ook enorm veel tijd geïnvesteerd in het verstevigen en opbouwen van een netwerk van vrijwilligers, sponsoren, verenigingen en stichtingen die aansluiten bij de doelgroep. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar die wij jaarlijks een leuke week willen bezorgen. Financiële middelen komen ieder jaar moeizamer binnen en zoals de tendens bijna overal is komen ook wij bijna jaarlijks vrijwilligers te kort. Gelukkig kunnen wij ook dit jaar weer rekenen op verenigingen uit de regio die sport, dans en verdediging clinics komen geven. En gaan wij dit jaar een langdurige samenwerking aan met beweeg en cultuurteam ABC ter ondersteuning van de sport- en spel activiteiten. Vanuit de SWA komt er ondersteuning in de vorm van een coördinator voor alle activiteiten op het buitenterrein."

Kaartverkoop

De 53e editie van Jeugdland gaat op maandag 26 augustus van start. De toegangskaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop bij Landvast, die start in de eerste week van de schoolvakantie. Vierdagen- of dagkaarten van maandag tot en met donderdag zijn ook in de kassatent buiten te verkrijgen tijdens het event zelf. De kaarten voor de vrijdag zijn exclusief te verkrijgen aan de kassa van Sportcentrum Blokweer.

SNS Jeugdland Alblasserdam werkt samen met Stichting Leergeld. Mocht een gezin niet voldoende financiële middelen hebben voor de entree dan kunnen zij zich richten tot Stichting Leergeld voor een (volledige) bijdrage in de entreekosten.

Vrijwilligers en stagiaires

Uiteraard kan Jeugdland nog steeds vrijwilligers en stagiaires gebruiken. Als iedere (groot-)ouder een ochtendje of middag komt helpen, dat is maximaal 2,5 uur, kunnen alle geplande activiteiten doorgaan. Aanmelden kan nu al via www.jeugdlandalblasserdam.nl/opgeven-vrijwilliger. Vanwege de nieuwe wet op de privacy wordt voor alle vrijwilligers gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd.

Meer info staat op www.jeugdlandalblasserdam.nl.

Meer berichten