Een boek van Gaby 't Hart. (Foto: Privé)
Een boek van Gaby 't Hart. (Foto: Privé) (Foto: )

Boek uitgekomen van Gaby 't Hart uit Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Wat als je iedere dag moet vechten tegen jezelf? De wereld lijkt voor de jonge, autistische Gaby geen thuis te zijn dus spendeert zij veel van haar dagen in een inrichting.

Aan haar depressie, zelfbeschadiging en zelfmoordneigingen lijkt zij amper te kunnen ontkomen. In haar boek neemt zij je mee in deze schrijnende realiteit. Door haar ervaringen te combineren met objectieve informatie over hoe het in de mentale gezondheidszorg werkt, schetst zij een haarscherp beeld van deze sector. 'Wanneer je niet meer leeft, maar overleeft - Overleven met autisme, onderliggende stoornissen, opnames in de psychiatrie' is verschenen op vrijdag 26 april en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Het leven is geen rozengeur en maneschijn, voor niemand. Bij sommigen kan het leven dusdanig zwaar gaan wegen, dat je moet gaan overleven. Dit boek zal een kijk geven over het leven in de psychiatrische zorg, wat de mentale gezondheidszorg inhoudt, het overleven met autisme, depressies, zelfbeschadiging en suïcidaliteit. Het zal heftige, ingrijpende hoofdstukken bevatten, maar ook luchtige hoofdstukken. Het is niet zo dat je nooit kan genieten van het leven met een depressie. Ook is het niet zo dat je als psychiatrisch patiënt 'gek' bent. Je hersenen werken alleen net iets anders dan bij anderen. Ik ben klaar om mijn verhaal te delen en het taboe rondom de psychiatrie te doorbreken.

Gaby 't Hart is geboren in Spijkenisse. Sinds haar vierde woonachtig in Alblasserdam, samen met haar moeder en hun honden. Zij is geboren met autisme, dit is helaas pas veel later gediagnosticeerd, waardoor zij op de verkeerde wijze benaderd werd. Ze doet hard haar best te overleven in een wereld vol prikkels. Haar liefde voor dieren is oneindig groot. Paardrijden is haar passie. Helaas vecht ze ook met depressies, zelfbeschadiging en suïcidaliteit. Dit is de reden dat zij in de psychiatrische zorg terecht is gekomen.

Meer berichten