Korenmolen De Regt. (Foto: Ria Scholten)
Korenmolen De Regt. (Foto: Ria Scholten) (Foto: Ria Scholten)

Korenmolen De Regt doet mee aan de Nationale Molendag

NIEUW-LEKKERLAND - Zaterdag 11 mei is het de Nationale Molendag en zoals ieder jaar zijn er in heel Nederland veel extra activiteiten rond molens. Zie hiervoor de website van de Hollandsche Molen: https://www.molens.nl/event/nationale-molendag-2/ 

Ook Korenmolen De Regt doet mee aan deze nationale molendag. De molen is versierd en open voor publiek. Tevens zijn er bij de molen een paar kramen ingericht. Er is een kraam met tweede hands spullen, u kunt terecht bij een kraam voor lekkere jam en andere producten en er is aandacht voor de inwendige mens met koffie, thee, pannenkoeken e.d. En natuurlijk is onze winkel in de molen ook gewoon open waar u altijd een pak meel kunt kopen. Uiteraard wordt er op mooi weer gehoopt met een lekker windje zodat de molen weer ouderwets kan draaien. 

Al sinds 1999 is De Stichting Herstel Korenmolen De Regt bezig om van de toen vervallen romp van de molen weer mooie herstelde maalvaardige molen te maken. Na de opening nu al weer vijf jaar geleden is er een andere fase ingetreden. En dat is de fase van exploitatie en instandhouding. Er zijn nog altijd een aantal zaken die gerealiseerd moeten worden en het jaarlijkse onderhoud aan de molen vraagt ook de nodige financiële middelen. 

Daarvoor blijft de Stichting zich inzetten en blijven we de steun nodig hebben van een ieder die Korenmolen De Regt een warm hart toedraagt. Voor meer informatie kijk op de website: www.korenmolenderegt.nl. 
 

Meer berichten