Een luchtfoto van het Mercon Kloos-terrein: hier komt komend weekend de eerste editie van het Lammetjeswiel Festival. (Foto: pr)
Een luchtfoto van het Mercon Kloos-terrein: hier komt komend weekend de eerste editie van het Lammetjeswiel Festival. (Foto: pr) (Foto: )

Dit weekend eerste Lammetjeswiel Festival

Alblasserdam - Het Mercon Kloos-terrein in Alblasserdam is vrijdagavond 10 en zaterdag 11 mei het toneel van het eerste Lammetjeswiel Festival.

Het festivalterrein biedt plaats voor 3.000 bezoekers per dag en bestaat uit meerdere podia. Vrijdagavond is het festivalterrein vanaf 19.00 uur geopend en zijn er vanaf 19.30 uur optredens van pop tributebands uit binnen- en buitenland. Het zaterdagprogramma, verdeeld over vier podia, begint om 14.00 uur. Er komen grote namen zoals Nakatomi, Lucien Foort, Dj Rob & Mc Joe, Critical Mass, Mark van Dale en Feest DJ Bas. Ook zijn er tal van lokale dj's te vinden.

Het is Alblasserdammer Dennis Dekker die met zijn compagnons en vrienden Bas Besems en Egbert de Kwaasteniet besloot dat het in Alblasserdam hoog tijd werd voor een eigen festival met een divers programma. "Het is alweer even geleden dat Alblas Pop werd georganiseerd en behalve het Havenfestival zijn er verder weinig grote feesten in Alblasserdam en dat willen we graag veranderen", aldus Dekker.

"Het wordt heerlijk in het zonnetje genieten van lekker eten en natuurlijk van zoete guilty pleasures, zonnige house, dampende 90's en een klein maar stevig portie techno", zo stelt de Kwaasteniet.

Een 'Alblasserdams' feestje

Het festival krijgt de uitstraling van een nationaal festival, maar wordt voorzien van een lokaal karakter. "Het Lammetjeswiel Festival wordt weer een echt Alblasserdams feest", benadrukt Dekker. "Een plaatselijk, betaalbaar en vooral gaaf evenement voor alle Alblasserdammers en inwoners van de kernen eromheen. We hebben dan ook niet de ambitie om hier een landelijk verhaal van te maken.'' Met het gevarieerde aanbod hoopt de organisatie een breed publiek te bedienen.

Mercon Kloos

Het Mercon Kloos-terrein, langszij De Noord, staat op het punt om aangepakt te worden door projectontwikkelaar Whoonapart voor het project Alblas Apart. "Alblasserdam kan nog één keer genieten van het terrein in de ouderwetse staat; groots, rauw en industrieel. Een uniek en vooral waanzinnig decor voor ons festival", aldus Besems.

Met de inzet van verkeersregelaars, het creëren van een grote parkeerplaats, fietsenstalling en een kiss & ride op het Kloos-terrein is de locatie goed ingericht op de verwachte stroom bezoekers.

1000 kaarten

Dat Alblasserdam zin heeft in een feestje is wel duidelijk. "Vooral bij een eerste editie is het altijd afwachten hoeveel mensen er komen. We verkochten nu 1000 kaarten op de eerste dag, echt te gek!", aldus Dekker.'

Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.lammetjeswielfestival.nl of bij Landvast, Alblasserdam; Primera Alblasserdam; Primera Nieuw-Lekkerland en bij Baker & Baker, de Meent in Papendrecht. Een ticket voor de vrijdagavond kost 20 euro en voor zaterdag 22,50 euro.

Meer berichten