Fotopersburo Busink ©

Molenlandse techniekroute verwelkomd op bedrijventerrein Gelkenes

Groot-Ammers - De laaste Molenlandse techniekroute van dit schooljaar werd woensdag 8 mei gehouden. Na de succesvolle techniekroutes in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf en Hoornaar vond vandaag de laatste Molenlandse techniekroute van dit schooljaar op bedrijventerrein Gelkenes plaats.
Basisschoolleerlingen uit Streefkerk, Groot Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Goudriaan bezochten hier twaalf bedrijven.

Deze bedrijven verwelkomden de kinderen hartelijk om hen kennis te laten maken met techniek én om een blik te bieden in de keuken van hun bedrijf.
Na de aftrap door wethouders Teunis, Jacob Slob en Arco Bikker bij Mourik Techniek vertrokken de groepjes leerlingen naar hun eerste bedrijfsbezoek.
De groepjes bezochten allemaal twee bedrijven.

De leerlingen kregen te horen en te zien wat er in het betreffende bedrijf wordt gedaan. Waar mogelijk gingen de kinderen zelf aan de slag om iets te maken of te ervaren.

Het doel van de Techniekroute is kinderen kennis te laten maken met techniek om ze zo enthousiast te maken voor een technisch beroep.
Ook vergroot het de bekendheid van lokale bedrijven en hun werkzaamheden en activiteiten.

De deelnemende scholen van woensdag waren: De Rehoboth in Groot Ammers, Eben-Haëzer in Groot Ammers en Eben-Haëzer in Nieuwpoort, OBS de Boomgaard, OBS de Ammers, OBS de Knotwilg Nieuwpoort, School met de Bijbel Streefkerk en CBS de Fakkel.

Meer berichten