kopij krant

Nieuw-Lekkerland - Op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) organiseert Keerpunt voor de derde keer op rij een wandeling voor jong en oud. Deelname is gratis, opgeven onnodig. De routes voeren door het dorp en langs de molens. Op rustpunten wordt koffie, thee of een versnapering verstrekt.

De werkgroep Pinksterpad, die vier verschillende kerken vertegenwoordigt, heeft met enthousiasme voor de derde keer dit evenement willen organiseren. "Er zijn twee verschillende routes, van zes en twaalf kilometer. Beide zijn rolstoelvriendelijk. Na een korte uitleg kan ieder voor zichzelf of samen de route lopen. Er zijn tussenstops bij drie kerkgebouwen in het dorp en één in Kinderdijk op de lange route. Bij elke stop is iets te horen, zien en/of te proeven. De korte wandeling kunnen kinderen prima lopen.

Het thema is dit jaar 'Pinksteren energie(bron) voor onderweg'.

De organisatie schrijft in zijn persbericht: "Gods Geest is de krachtbron waaruit we mogen putten. Een bron die nooit opdroogt. Energie waardoor we het volhouden, of opnieuw mogen beginnen. Waarmee we onderweg zijn en de finish kunnen halen. God zet mensen in beweging. Zoals wij op tweede Pinksterdag ook in beweging komen. Om enthousiast op weg te gaan, om elkaar te ontmoeten, misschien wel te bemoedigen. Samen te genieten van de Schepping."

Vorig jaar was de wandeling weer een succes, er liepen 200 wandelaars mee. De organisatie hoopt dat er dit jaar nog meer mensen Nieuw-Lekkerland kunnen vinden en mee komen wandelen in onze mooie polder. De start is deze keer vanuit de Ontmoetingskerk, ingang pad naast Dorpslaan 5. Kerk is open om 12.30 uur.

Meer berichten