(Foto's: Anja Helmink)
(Foto's: Anja Helmink) (Foto: )

Patisserie Marijn: smaak én kunst op je bord!

Oud-Alblas - Wie in Oud-Alblas over de Dorpsstraat fietste, kon met een beetje geluk de brownies ruiken. Elke week bakt Patisserie Marijn er honderden. Tel daarbij op de vele taarten en gebakjes en het is duidelijk dat deze bakker beslist niet stil zit. Onlangs is gestart met de verhuizing naar de Huygensweg in Alblasserdam.

In 2010 startte Patisserie Marijn met een webshop. Het uitgangspunt was dat klanten online producten konden bestellen, die gratis werden thuisbezorgd. Dat gebeurt nog steeds, maar ook is er alweer jaren een centrale bakkerij met winkel en afhaalpunt.

De initiatiefnemer van Patisserie Marijn is patissier Marijn Huijgen (31). Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Samen met een viertal collega's houdt hij de zaak draaiende. "We zijn echt een team, dat op elkaar ingespeeld is. Gezamenlijk gaan we voor een kwalitatief goed product. Altijd kijken we ook naar wat beter kan. Tachtig procent van wat we maken is bestemd voor de horeca. We hebben een klantenbereik van Gorinchem tot Rotterdam. Wekelijks maken we alleen al 150 tot 200 taarten en zo'n 300 gebakjes."

Marijn wilde al vanaf zijn dertiende jaar kok of bakker worden. Uiteindelijk ging hij de bakkersopleiding volgen en deed hij op allerlei plaatsen ervaring op. Efficiënt werken leerde hij bij een grootbedrijf als L.J. Vroon BV in Rotterdam en de fijne kneepjes van het vak in de patisserie keuken van Hotel New York. Tussendoor was Marijn nog een tijdje postbode en taxichauffeur. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Op gegeven moment ging Marijn bij zijn ouders in Oud-Alblas bakken, waarna hij in 2015 in het pand aan de Brugstraat trok. Het leuke is, dat hier in de jaren '70 ook al een bakkerij zat.

Wat Marijn met zijn team maakt is echt kunst. De gebakjes zijn bijzonder kleurig en ogen heel aantrekkelijk. "95 procent van wat we maken is naar eigen receptuur, daarmee onderscheiden we ons. Ook alle decoraties maken we zelf. We houden van een open bakkerij, waarin mensen kunnen zien hoe we alles maken. Ze zien dan ook, dat wat we doen een ambacht is."

www.patisseriemarijn.nl

Meer berichten