Oranje Fonds reikt buurtcadeau uit in Nieuw-Lekkerland

Nieuw-Lekkerland - Het Oranje Fonds verrast Stichting Jeugd en Jongeren werk met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

In Nieuw-Lekkerland zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "We willen het Oranje Fonds buurtcadeau besteden aan het Jeugdhonk in Nieuw-Lekkerland. Vanuit het jongerenwerk is er een wens om het interieur een boost te geven. Zo kan de binnenkant wel frisse laag verf gebruiken en zouden we graag wat barkrukken rondom de bar zetten. Ook zullen we van de zomer als het jeugdhonk is opgeknapt een open huis organiseren voor de buurt . Dit is ook een goede aangelegenheid om de banden met de omgeving op te halen en de mogelijkheden van het jeugdhonk verder te promoten," aldus Wouter Rijneveld, jongerenwerker bij Stichting Jeugd en Jongerenwerk Molenlanden/Nieuw-Lekkerland.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten