Lekker met modder spelen, dat is de bedoeling van ModderDag. (Foto: pr)
Lekker met modder spelen, dat is de bedoeling van ModderDag. (Foto: pr)

Kom met modder spelen bij kindcentrum De Schalm

Alblasserdam – De kinderen van christelijk kindcentrum De Schalm doen op vrijdag 28 juni mee met ModderDag. Tijdens ModderDag ontdekken ze met zand en water (weer) wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. De hele week zijn ook kinderen die niet naar de opvang van De Schalm komen van harte welkom om te komen aanmodderen op de peuterspeelgroep en de buitenschoolse opvang.

Spelen in de modder is niet alleen superleuk. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen ook in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. "Wij vinden ModderDag een fantastisch initiatief. Vies worden mag! Als kinderen lekker kunnen aanmodderen, neemt de kwaliteit van hun spel toe. Tijdens ModderDag ervaren ze met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Ze gaan aan de slag met activiteiten als modder maken, met modder spelen en modderkunst," aldus Rianne van Gemerde, teamleider jonge kind van De Schalm. "Word je ook enthousiast? Kom gerust een kijkje nemen tijdens de modderweek van 24 tot en met 28 juni op ons kindcentrum. Met de peuters gaan we lekker aanmodderen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.45 tot 11.15 uur. Op de buitenschoolse opvang genieten we er op alle dagen na 15.00 uur van. Je bent van harte welkom!"

Lekker aanmodderen

Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Niet alleen in Nederland, ook in twaalf andere landen spelen honderdduizenden kinderen in de modder op International Mud Day. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen. Dus: schoenen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren en opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Dat is nodig, want 53% van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen spelen nooit of slechts één keer per week buiten. Buitenspelen is niet alleen erg leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling van een goede weerstand en verkleint de kans op overgewicht en psychische klachten. Voor meer informatie: www.modderdag.nl.

Meer berichten