Expositie Samengevoegd in Oomskamer verlengd

Bleskensgraaf - De expositie met als titel Samengevoegd, naar aanleiding van de samenvoeging per 1 januari 1986 van zeven gemeenten tot de nieuwe gemeente Graafstroom, is tot aan het einde van dit jaar nog te zien in De Oomskamer
van museum Het Voorhuis, Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf.

Naast de vele boeken van de schrijver Jo Ooms die zich afspelen in de omgeving van de zeven dorpen zijn er ook diverse schetsen en schilderijen van de schilder Jo Ooms te zien.

In het verlengde van de expositie Poppenhuizen van de Historische Vereniging Binnenwaard in Het Voorhuis is er nu ook een bijzonder fraai exemplaar van een werkkamer van een schrijver te zien. Heel bijzonder is dat een aantal bekende boeken van Jo Ooms in miniatuurformaat hierin zijn opgesteld.

De Oomskamer is gevestigd in museum Het Voorhuis in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Entree is 2 euro.

Openingstijden: elke zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Groepen op afspraak, tel. 0184-641629 of 0184-422749. Bezoekadres: Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Internet www.binnenwaard.nl en www.jwooms.nl.

Meer berichten