Molenpop komt er weer aan. (Foto: Privé)
Molenpop komt er weer aan. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Molenpop viert zijn vijfjarige bestaan

Nieuw-Lekkerland - In het eerste weekend van juli organiseert stichting Molenpop het jaarlijks terugkerende sport- en muziekevenement. Dit jaar zal in het teken staan van het 5-jarig bestaan. Het tweedaagse festijn staat volledig in het teken van muziek, sport en ander vermaak. Er zijn diverse muziekpodia, de kinderen kunnen actief bewegen en op zondag is er een passende programmering.

Zowel de ochtend, middag als avond is op zaterdag goedgevuld. Tijdens het "Lekkerlandse Sportfestijn" kunnen kinderen tot en met 12 jaar uit Nieuw-lekkerland en omstreken kennis maken met verschillende sporten. De plaatselijke verengingen NLTC, Klipperstars, Molenwiek'74, vv Nieuw-lekkerland en Kracht & Vriendschap laten de kinderen kennismaken met de vereniging en desbetreffende sport.

Sporten

Om 9.30 uur start de warming-up, waarna de kinderen in carrouselvorm kennis maken met de sporten tennis, basketbal, beachvolleybal, voetbal en dans. Tijdens de pauze van het festijn geven de jongste leden van gymnastiek en dansvereniging Kracht & Vriendschap een dansoptreden. Deelname aan het "Lekkerlandse Sportfestijn" is gratis en inschrijven is niet nodig.

Strijden

Naast het vernieuwd concept van het ochtendprogramma, heeft Molenpop tijdens deze 5de editie er een activiteit bij in de middag. Deelnemers aan het 'John van der Dussen koppel darttoernooi' kunnen in koppels strijden om de felbegeerde eerste titel. Naast het darttoernooi kunnen bezoekers uiteraard weer genieten van het 3 tegen 3 'PPM jobs streetbasketballtoernooi' met teams uit Nieuw-Lekkerland en de gehele omgeving. Op een speciaal aangelegd basketbalcourt gaan diverse teams proberen de tweede editie van dit toernooi te winnen. Het 'BHC openbeachvolleybal toernooi' is het derde sporttoernooi van de zaterdagmiddag. Twaalf recreatieve volleybalteams strijden om de beker.

Avond

In de avond zijn er drie podia continue bezet met bands en dj's. Op de Sound & Lightsupply stage trapt de band Blue Five de avond af. De tweede band van de avond is nieuwkomer Floqheart. En de coverband Blieks uit het nabij gelegen Alblasserdam sluit de avond af. Op de Jalecostage draaien dj's mainstream/dance en de derde stage staat vooral in het teken van feestmuziek. De dj's van deze avond zijn DJ D'VEE, Roger Punario, D-Ray, Eye-Catcher en Michael Warning.

Zondag

Op zondag is er een passend programma. In de middag treden de kinderen van kinderkoor 'De Pareltjes' op en zal een voorstelling verzorgd worden door poppentheater Arcanta. Vanaf 20.15 uur is er weer de openlucht Sing-in met medewerking van Ahava. Kijk voor alle actuele informatie op www.molenpop.com en zie de Facebook-pagina.

Meer berichten