Van links naar rechts: Diana Vlot, initiatiefneemster van de Polderrun met naast haar Gert-Jan en Marleen van Dommelen met hun zoon Daniël.
Van links naar rechts: Diana Vlot, initiatiefneemster van de Polderrun met naast haar Gert-Jan en Marleen van Dommelen met hun zoon Daniël. (Foto: )

Actieve familie organiseert Polderrun

Bleskensgraaf - Gert-Jan en Marleen van Dommelen gaan hun 25-jarig huwelijksjubileum vieren door met het hele gezin op reis te gaan naar Tanzania. Daar zullen zij samen met hun kinderen Christian en Shaqira, Daniël en Lianne een Muskathlon lopen voor het werk van stichting Compassion. Momenteel zijn ze nog druk met het bijeen brengen van de benodigde sponsorgelden. Op 6 juli houden zij een Polderrun door de prachtige polder rondom Bleskensgraaf.

Door Anja Helmink

In 2010 gingen Gert-Jan en Marleen samen op ondernemersreis en zagen ze met eigen ogen, wat voor verschil het maakt als een kind opgenomen wordt in het sponsorproject van Compassion. "Het maakt verschil zowel in het leven van het kind, als van het gezin", vertelt Marleen. "De mensen leven daar in extreme armoede, wat uitzichtloosheid geeft. Door sponsoring krijgt het kind een hoopvolle toekomst. De spiraal van armoede wordt doorbroken en ook horen ze over de liefde van de Heere Jezus. Ze mogen Hem leren kennen door persoonlijk geloof. Onze droom is om tenminste 60 kinderen te bevrijden uit armoede, dat zijn twee klaslokalen vol."

Gert-Jan ziet het als een enorm voorrecht, dat hij dit met zijn hele gezin mag doen. "Door het zien van de extreme armoede is onze blik op onszelf en de wereld veranderd. Dit willen we ook voor onze kinderen. Toen we er met hen over spraken, werden ook zij enthousiast. Het betekent wel dat iedereen moet trainen en ook nog eens 10.000 euro bij elkaar brengen. Dat is dus in totaal 60.000 euro. We zien het echter als familieproject en zorgen samen voor het geld."

Door een kind te sponsoren, wordt 1000 euro op de teller van één van de gezinsleden bijgeschreven. Geven kan echter ook door mee te doen aan de polderrun. Diana Vlot is de vrouw achter de Polderrun, die alweer voor de vierde keer gehouden wordt. Vier jaar geleden ging zij met Compassion naar Thailand. "Om geld bijeen te krijgen, dacht ik: "Ik ga een Polderun organiseren. Iets wat ik zelf leuk vindt en dan meteen voor het goede doel. Ik liep dat jaar samen met Marleen de Muskathlon. Het jaar erop ging iemand anders en het jaar daarna mijn dochter. Ook hen hielp ik met een Polderrun. Dit jaar gun ik hem aan familie van Dommelen. Ik stel mijn ervaring, locatie en spullen graag ter beschikking voor het werk van Compassion. Inmiddels is de Polderrun best een begrip in deze omgeving. Mensen vragen vaak: "Komt er nog een Polderrun?"

Daniël deed er vorig jaar aan mee. "Het was een leuke, sportieve beleving, waar ook nog eens geld mee werd opgehaald. Zelf ging Daniël ook al eerder met Compassion op reis. Hij vindt het mooi om nu met het hele gezin actief te zijn voor dit doel. "Het mooiste vind ik, dat iedereen in ons gezin er intrinsiek voor gemotiveerd is."

Inschrijven kan op: polderrun.wordpress.com voor 6, 9 of 12 kilometer hardlopen of 6 kilometer wandelen. De Polderrun start om 9.30 uur bij het IJsclubgebouw in Bleskensgraaf.

Meer berichten