Aan de Randweg net voor de Oude Torenbrug staat dit mooie gebouw. Op woensdagochtend is het ingericht als Huis van Gebed.
Aan de Randweg net voor de Oude Torenbrug staat dit mooie gebouw. Op woensdagochtend is het ingericht als Huis van Gebed. (Foto: )

Bidden hoeft niet in Huis van Gebed

Alblasserdam - Sinds 29 mei heeft Alblasserdam een eigen Huis van Gebed. Een plaats om even tot rust te komen, een goed gesprek te voeren en te bidden. Kerken zijn overdag meestal dicht en daarom is er voor belangstellenden nu elke woensdagmorgen gelegenheid voor ontmoeting en gebed in De Poort aan Randweg 141. De wens is om in de toekomst een eigen gebouw of winkel te kunnen betrekken, die alle dagen open zal zijn. Het Huis van Gebed is er voor iedereen, van welke kerk of achtergrond dan ook.

Door Anja Helmink

In deze tijd van drukte en haast zijn veel mensen moe. Velen snakken naar een rustpuntje in hun drukke leven van alle dag. Ook is er zoveel eenzaamheid: meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Eenzaamheid aanpakken begint daarom met in contact komen met anderen. Daarom is er nu voor iedereen die op zoek is naar verbondenheid De Poort. Elke woensdagmorgen staan de deuren van 7.00 tot 12.00 uur open. De begintijd geeft ook mensen die werken de mogelijkheid om even langs te komen. Scholieren zijn eveneens welkom voor een praatje of iets lekkers.

De locatie van De Poort is bijzonder gunstig. Via de Randweg verlaten elke dag honderden volwassenen en kinderen Alblasserdam. De volwassenen gaan richting hun werk, de scholieren naar de Lage Waard of een andere school. Elke woensdagmorgen vanaf 7.00 uur vindt er voor of in De Poort gebed plaats voor al deze mensen. "Dit gebeurt vanuit het geloof, dat God houdt van mensen en dat Hij hen zo graag Zijn zegen meegeeft." Als het wat later wordt, druppelen de bezoekers binnen. Er is geloof voor, dat God de mensen stuurt, die dat nodig hebben of graag iets willen betekenen voor hun medemens.

"Bidden is praten met God. God heeft 24 uur per dag belangstelling voor mensen. Hij wil niets liever dan dat zij met hun verhaal naar Hem toe komen. God zal mensen nooit wijzen op Zijn toch al volle agenda; bij Hem hoeven zij niet te wachten tot ze aan de beurt zijn. God is Iemand, die een relatie met mensen wil, Hij wil met hen praten. Hij wil horen wat mensen denken en voelen, wat hen diep van binnen bezig houdt."

"De Bijbel roept voortdurend op tot gebed. Zo staat er in Mattheüs 7 vers 7: 'Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en voor wie klopt zal opengedaan worden.' Bidden is dus nooit tevergeefs, ook al zijn er soms niet meteen antwoorden op de gebeden."

Bidden is in De Poort niet verplicht. Het gaat echt om liefde en verbondenheid en om wat ieder persoonlijk nodig heeft. Er is geen vast programma en de inloop is de hele morgen vrij. Natuurlijk is er ook koffie en thee met iets lekkers erbij. Hartelijk welkom!

Voor meer informatie, mail naar: gebedshuisalblasserdam@gmail.com.

Meer berichten