De elfjarige Evy Blaak (op de foto met haar vader Wilco): "Tennis is een geweldige sport." (Foto: pr)
De elfjarige Evy Blaak (op de foto met haar vader Wilco): "Tennis is een geweldige sport." (Foto: pr) (Foto: )

Tennisvereniging ATV viert jubileum

Alblasserdam - De Alblasserdamse tennisvereniging (ATV) viert op zaterdag 6 juli het zestigjarig bestaan met een groot feest op Sportpark Souburgh. De club wil dit vieren met al haar leden, oud-leden en nieuwe enthousiastelingen die ook wel oren hebben naar een (sportief) feestje.

De inloop start om 13.00 uur en een half uur later vangen de activiteiten aan waar iedereen met een (leen)racket aan deel kan nemen. De feestdag begint met een tennisactiviteit voor alle niveaus en vanaf 16.00 uur staat er een demonstratiewedstrijd ingepland. Daarna volgt een receptie met een hapje en een drankje en vanaf 19.30 uur nemen de DJ's het over.

De club is in eerste instantie uit op een gezellig feestje, maar hoopt er ook nieuwe leden mee te verwelkomen. "ATV staat vooral voor gezelligheid omdat veel leden al lang lid zijn en elkaar kennen. We hebben een aantal echt goede spelers, maar het is vooral een recreatieve club", legt de 44-jarige voorzitter Victor Verberk uit. Hij tennist zelf al sinds zijn jeugdjaren en heeft het plezier in de sport na een afwezigheidperiode tijdens zijn studie volledig teruggevonden. "Ik zag mijn kinderen een lesje nemen op ATV en binnen twee weken had ik zelf privétraining en nu zit ik in een leuk competitieteam", vervolgt het bestuurslid.

"Je kunt eindeloos je techniek bijschaven en jezelf verbeteren. Tegelijkertijd kan iedereen het op zijn eigen niveau beoefenen en je speelt lekker buiten. Tot slot kun je als je ouder wordt zonder al te veel blessures doorgaan", wat volgens hem een groot verschil is met andere veldsporten. "Ook is het leuk dat je kunt enkelen of dubbelen, terwijl ook mixen of met de kinderen tennissen een optie is."

Datzelfde ervaart de elfjarige Evy Blaak. Ze is zeven jaar geleden begonnen met tennissen omdat haar zus en vader ook lid zijn van de club. Spijt heeft ze nog nooit gehad. "Het leukste aan ATV vind ik dat je goede training krijgt en dat er veel leuke dingen zijn om te doen. Tennis is een geweldige sport en er komen altijd heel veel mensen kijken bij een wedstrijd, waardoor je het gevoel krijgt dat je een beroemde tennisser bent", glimlacht de jonge Evy.
Ze kijkt zelf ieder jaar opnieuw uit naar de clubkampioenschappen, het kamp, de familietennisdag en de gezellige barbecues. Daarnaast mogen nieuwe leden de nodige begeleiding verwachten, verzekert voorzitter Verberk. "Ik hoop dat mensen zaterdag kennis willen maken om te ervaren hoe laagdrempelig en leuk tennis is. Je weet bij deze sport heel snel of je het leuk vindt of niet. Ook zal de tennisschool aanwezig zijn, zodat mensen meteen wat proeflessen kunnen boeken om de vereniging en haar leden te leren kennen."

Aanmelden voor feest

De feestdag kan door iedereen worden bijgewoond en mee-eten kan voor 10 euro. Er worden pizza's en ijsjes geserveerd en ook op de receptie gaan hapjes en drankjes rond. Aanmelden kan via atv.alblasserdam60jaar@gmail.com. Dit in verband met de aankopen.

Meer berichten