Het insectenhotel. (Foto: Privé)
Het insectenhotel. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Stichting maakt eerste insectenhotel

ALBLASSERDAM - Stichting De Groene Long Alblasserdam heeft haar eerste insectenhotel gemaakt. Hiervoor had de stichting een projectprijs gewonnen op het vrijwilligers event 2019 van Stichting Welzijnswerk Alblasserdam.

  Het was nog een hele klus, maar dan heb je ook wat! Een insectenhotel gemaakt van pallets met een echt pannendak er op. De bestuursleden van De Groene Long hebben het hotel gevuld met riet, bamboe, boomstammetjes met gaten er in geboord, boomschors, stro. Of te wel Oftewel allerlei natuurlijke materialen waar insecten dol op zijn. Ook is er gedacht aan de vlinders, daarvoor hebben we 2 vlinderkasten aan het insectenhotel gehangen. Er is in de tijd dat dit insectenhotel opgebouwd werd direct al gebruik gemaakt door allerlei insecten, zoals bijvoorbeeld het metselbijtje.

Het insectenhotel staat in het Park huis te Kinderdijk. Toen we de basis van het hotel gingen plaatsen en daarvoor 4 palen in de grond moesten slaan/graven, stoten we op allerlei (ijssel)steentjes. Ook deze hebben een plekje gekregen in het hotel.

We zijn als bestuur van De Groene Long reuze trots op het behaalde resultaat. En bedanken dan ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. De komende tijd gaan we aan insectenhotel nummer 2 werken. De planning is om deze in het Lammetjeswiel te gaan zetten.

Meer berichten