Directeur Martijn Beekman nam vrijdag de Passend Onderwijs Pluim in ontvangst. Voor het personeel was er een mooie fototaart.
Directeur Martijn Beekman nam vrijdag de Passend Onderwijs Pluim in ontvangst. Voor het personeel was er een mooie fototaart. (Foto: )

Passend Onderwijs Pluim uitgereikt aan De Twijn

Alblasserdam - Directie en team van IKC De Twijn verdienen een pluim, volgens de ouders van Levi. Dankzij hun inspanningen en goede zorgen kon hun zoontje 4,5 jaar op een reguliere school blijven. Ook heeft hij daar veel geleerd. Levi heeft het Syndroom van Down en gaat na de zomervakantie naar De Rank in Sliedrecht. Als waardering voor alle inspanning krijgt directeur Martijn Beekhof van IKC De Twijn de Passend Onderwijs Pluim (POP). Voor het team is er een grote taart. De POP is een initiatief van de Downsyndroom Tips Community op Facebook en wordt ondersteund door de Stichting Downsyndroom.

Door Anja Helmink

"Wat zijn er nu ineens veel mensen in de klas hè", zegt de juf van groep 1/2D van IKC De Twijn. Moeder Annelies vertelt hoe dat komt. "Levi gaat nu bijna naar een andere school en jullie hebben zo goed voor hem gezorgd."

Tegen de volwassenen: "Toen Levi naar school moest, ging ik met lood in mijn schoenen hier naar toe. Ik dacht: Straks gaan ze hem niet nemen. Levi kon namelijk nog niet lopen en praten. Wat was ik opgelucht toen jullie zeiden, dat hij wel mocht komen. Ik ging bijna dansend naar huis. Levi heeft veel plezier gehad, hier bij de kleuters, maar ook op de peuterspeelzaal. En kijk hem nu eens, hij kan praten, lopen en rennen, mede dankzij jullie geduldige inzet. Hij heeft hier zoveel geleerd, iedere keer zagen we hem vooruitgaan. We willen jullie bedanken voor alle kansen, die Levi hier heeft gekregen. We zijn ook blij met alle contacten die het heeft opgeleverd. Op zijn manier kan Levi nu meespelen in de speeltuintjes, omdat hij de kinderen kent en zij hem.

Als waardering heb ik voor de jullie de Passend onderwijs Pluim en voor het personeel een taart. We zijn echt heel blij met jullie."

Bij het zien van de taart roept 1 van de kindjes: "Ik zei het al!". Moeder Annelies loopt met de taart langs de kinderen, zodat ze hem beter kunnen zien. Op de taart staat: 'Bedankt IKC De Twijn, jullie hebben een pluim verdiend!' De kinderen klappen.

Op de pluim staat het volgende:

'Deze pluim wordt uitgereikt door ouders die blij zijn met de kans die er geboden wordt aan hun kind om te leren en te groeien op reguliere scholen, maar ook op bijvoorbeeld zwem-, dans-, of sportscholen, verenigingen, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven of bij gastouders. Aan organisaties en mensen die mogelijkheden zien en scheppen.'

Directeur Martijn Beekhof is er stil van. "Wij hebben dit graag gedaan. Ik wil jullie ook bedanken voor het vertrouwen in ons. We hebben het samen gedaan. Jullie gebaar wordt echt super gewaardeerd.

"We zijn altijd heel blij geweest met deze school", besluit Annelies. "Het is bijzonder, dat Levi zo lang op een reguliere school mocht zijn. Dat horen we ook wel anders. Levi gaat nu naar groep 3 van De Rank in Sliedrecht. Daar komt hij in een kleine groep terecht, wat zijn concentratie ten goede zal komen."

Meer berichten