Petra Groenendijk is wijkchef van 'Rechtstreex'. Zij levert producten die rechtstreeks van de lokale boeren afkomstig zijn. (Foto: Anja Helmink)
Petra Groenendijk is wijkchef van 'Rechtstreex'. Zij levert producten die rechtstreeks van de lokale boeren afkomstig zijn. (Foto: Anja Helmink) (Foto: )

'Rechtstreex', direct van de boer nu ook in Alblasserdam

Alblasserdam - Petra Groenendijk is wijkchef van 'Rechtstreex', een bedrijf, dat gevestigd is in Rotterdam en inmiddels is uitgebreid (met wijkpunten) naar de Krimpenerwaard en Dordrecht. Sinds kort is er nu ook een afhaalpunt in Alblasserdam. Allerlei verse producten van boeren, telers en makers uit de omgeving zijn tot woensdag (10.30 uur) via de site te bestellen en kunnen op vrijdagmiddag (van 16.00 tot 19.00 uur) bij Petra worden afgehaald.

Door Anja Helmink

Petra houdt van groente en fruit en is gek op koken en uitproberen van nieuwe dingen. "Vorig jaar november kwam ik met Rechtstreex in aanraking. Ik wilde graag iets doen naast mijn gezin en dit sprak mij meteen aan. Allerlei verse producten van boeren, telers en makers uit de omgeving zijn tot woensdag (10.30 uur) via de site te bestellen en kunnen op vrijdagmiddag (van 16.00 tot 19.00 uur) worden afgehaald. In april startte ik met mijn wijkpunt." Inmiddels is er zelfs een mooie overkapping in de tuin gerealiseerd, waaronder Petra alle bestellingen klaar kan maken.

Petra moest er even inkomen, vertelt ze. "Ik ging met excursies mee naar de boeren en zag hoe hard zij werken voor hun producten. Ook ging ik inzien, hoe hun werk afhankelijk is van onder andere de weersomstandigheden. Leuk is ook, dat ik door de excursies nu een gezicht heb bij de producten. Ik heb me verdiept in de visie van Rechtstreex, zodat ik deze zelf weer door kan vertellen. Er zijn verschillende aanbieders, van maximaal 50km rondom Rotterdam. Van ieder product is op de website zichtbaar van welke boer of maker het komt met informatie over het bedrijf en de productiewijze. Van iedere euro besteedde euro, gaat 56ct naar de boer, die op deze manier altijd een eerlijke prijs krijgt."

Petra moet het hebben van mond-tot-mondreclame. Verder zorgt ze ervoor, zichtbaar te zijn. "Op vrijdagmiddag hangt hier de vlag uit en staat de poort open. Het is de bedoeling dat mensen zich af gaan vragen wat er hier te doen is. Via de nieuwsbrief worden belangstellenden op de hoogte gehouden van nieuws en aanbiedingen.

Ik merk aan het enthousiasme van de klanten hoe goed de producten zijn. Neem nou bijvoorbeeld de komkommers: die zijn echt zo lekker. Door producten uit het seizoen te eten eet je vers en met een zo laag mogelijke milieubelasting. Ook het feit dat we niet in plastic verpakken, scheelt weer voor het milieu. Er geen minimum te besteden bedrag en werken we niet met abonnementen.

www.rechtstreex.nl/alblasserdam Adres: Cornelis Smitstraat 38 in Alblasserdam.

Meer berichten