Een tekening van Wout Stoppelenburg uit Alblasserdam. (Foto: pr)
Een tekening van Wout Stoppelenburg uit Alblasserdam. (Foto: pr) (Foto: )

Rondje amateurkunst met grote 'K'

Alblasserwaard - 'Goed Gezien, Goed Bekeken' is een vereniging voor amateurkunstenaars uit de regio Alblasserwaard, die als doelstelling heeft deze regio aantrekkelijk te maken voor kunstenaars en kunstminnend publiek. Er worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Sinds half juli kunnen de nieuwe exposities van de leden van de vereniging worden bezichtigd. Dit is mogelijk tot half oktober. Zie voor de openingstijden www.goedgezien-goedbekeken.nl.

Door Ria Scholten

Miep Seelbach-Scholte exposeert in Woonzorgcentrum Graafzicht in Bleskensgraaf. In 1986 begon zij op aanraden van een goede kennis met aquarelleren. Na een aantal jaren met waterwerf te hebben gewerkt stapte zij over op acryl. Vanaf 2015 schildert zij met oliewerf. Miep won met haar aquarel 'La Douce France' de eerste prijs bij een schilderwedstrijd, georganiseerd door de Stichting Charlois' Kunstfestival. Miep: "Het maakt mij in principe niet uit wat ik schilder. Als ik door het onderwerp word gegrepen, dan ga ik het schilderen."

In Zalencentrum 'De Parel' in Hardinxveld-Giessendam exposeert Alblasserdammer Wout Stoppelenburg. Hij heeft zich het tekenen door zelfstudie eigen gemaakt. Zijn belangstelling voor deze hobby is voortgekomen uit zijn dagelijkse werk in de reparatie van binnenschepen. Gebouwen, technische tekeningen, natuur en portretten hebben zijn aandacht. Zijn tekenblok gaat ook mee met vakantie. Diergaarde Blijdorp is voor Wout eveneens een bron van inspiratie.

Schaapskooi

Werken van Pieter van den Berg kunnen worden bezichtigd in de Schaapskooi in Ottoland. Zijn meeste werk is op basis van acrylverf. Hij vertelt: "In mijn vrije tijd probeer ik op mijn eigen manier de realiteit te vangen op het doek. Dit betekent dat ik graag in de natuur ben en er tijdens schilderen een eigen 'kleur' aan geef. Deze expositie staat in het teken van schelpen, bloemen, landschap, dieren en een portret van een meisje met een poes."

En dan Suze Kruidenier. Haar werken kunnen worden bewonderd in Woonzorgcomplex 't Waellant in Nieuw-Lekkerland. Suze vertelt hoe het begon: "In 2012 bezocht ik in Tholen een expositie, waar onder anderen een leerling van de Zwijndrechtse schilderschool Anth. Kouwenberg exposeerde met haar olieverfschilderijen. Ik had nooit eerder getekend of geschilderd. Wel zat het altijd al wel in mijn hoofd om het schilderen eens te proberen. Ik heb me aangemeld voor een proefles bij deze schilderschool, die tot gevolg heeft gehad dat ik nog steeds wekelijks schilderles volg en nog elke les leer."

Kleur

Marja Eikelenboom-van der Hek exposeert in De Strevenaer in Streefkerk. Zij houdt van kleur en schildert met acrylverf. In veel van haar schilderijen zoekt Marja in bekende beelden naar een nieuwe vorm met veel kleur. Eveneens in Streefkerk vormt Korenmolen 'De Liefde' het sfeervolle decor voor werken van een aantal leden van 'Goed Gezien, Goed Bekeken'.

Meer berichten