Stichting De Verhuisfamilie in actie in Sliedrecht. (Foto: De Verhuisfamilie)
Stichting De Verhuisfamilie in actie in Sliedrecht. (Foto: De Verhuisfamilie) (Foto: De Verhuisfamilie)

De Verhuisfamilie helpt Participe

ALBLASSERWAARD - Stichting De Verhuisfamilie heeft onlangs weer een verhuizing uitgevoerd in de Alblasserwaard met behulp van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen. De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar zelf niet de financiële middelen en het netwerk voor hebben. 

Een verhuizing heeft helaas niet altijd een positieve aanleiding en daar weten ze bij De Verhuisfamilie alles van. De coördinatoren krijgen regelmatig aanvragen binnen van hulpverleners die namens hun cliënt een verzoek indienen om te helpen bij een verhuizing. Bij deze verhuizing werd er vanuit Participe contact gezocht met De Verhuisfamilie. Participe ondersteunt asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen bij het zetten van de eerste stappen op weg naar zelfredzaamheid. In deze situatie ondersteunt Participe een alleenstaande moeder met drie kinderen. Zij woonden in een huurwoning, maar moesten door omstandigheden verhuizen. Aangezien het sociale netwerk van de vrouw erg klein is, werd De Verhuisfamilie ingeschakeld.

De coördinatoren van De Verhuisfamilie zijn na de aanvraag op zoek gegaan naar een Erkende Verhuizer uit de regio die geheel belangeloos de inboedel wilde verhuizen. Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen staat bekend als een sociaal bedrijf en was dan ook wederom bereid om mee te werken. Het verhuisbedrijf is vanaf de oprichting van De Verhuisfamilie een trouwe supporter van het goede doel. De vrijwilligers van Participe hebben er van tevoren voor gezorgd dat alle spullen netjes ingepakt waren. De verhuisploeg van Mondial R. Vlot & Zn. heeft vervolgens alles professioneel verhuisd. Een mooie samenwerking! 

Stichting De Verhuisfamilie werd in 2014 opgericht en neemt hulpvragen uit heel Nederland in behandeling. Voorwaarde is wel dat een verzoek wordt ingediend door een hulpverlener, dit om te waarborgen dat een hulpvrager daadwerkelijk aan de voorwaarden voldoet. Vervolgens wordt er een Erkende Verhuizer in de betreffende regio gezocht met de vraag om belangeloos te helpen. Dit gebeurt in samenwerking met vrijwilligers, die verantwoordelijk zijn voor het inpakken van de spullen. De professionele verhuizers zorgen er vervolgens voor dat de inboedel snel en zorgvuldig naar de nieuwe woning wordt gebracht. Op deze manier ontstaat er een 'familie' en dat is ook precies de bedoeling van het goede doel: om mensen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan in het leven. 
Meer informatie over de werkwijze van het goede doel is verkrijgbaar via het mailadres contact@verhuisfamilie.nl of telefonisch via 088 99 66 770. Op de website www.verhuisfamilie.nl zijn verder diverse voorbeelden te vinden van verhuizingen die eerder zijn uitgevoerd. 
 

Meer berichten