Foto:

Het 13e gedicht in de rij

Streefkerk - Het project 'Dichter bij de polder' kreeg woensdagmiddag een vervolg in de vorm van een dertiende gedicht, dat is geplaatst aan de Beneden Tiendweg. Het is geschreven door Radna Fabias.

Door Ria Scholten

Op initiatief van de commissie Kunst en Cultuur van de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh werden in de periode 2002 tot en met heden de gedichten van twaalf door de commissie geselecteerde dichters aangeboden aan verschillende Alblasserwaardse gemeenten. De dichteres onthulde haar creatie samen met Lia Tieleman, voorzitter van sponsor Stichting Strand Links. De stichting heeft tot doel het bevorderen, stimuleren en ondersteunen van kunst en cultuur, in het bijzonder van jonge kunstenaars. Nadat Radna haar gedicht had voorgedragen werd er getoast op de dichter, het gedicht en de sponsor.

Het gedicht: HIER kun je dan bijvoorbeeld heen vluchten - niet dat er hier wel valt te leven maar het uitzicht is mild je kunt je wassen in de schaduw van een molen - leren hoe sterk riet is het gewicht dat niet van jou is in het water smijten - aan bergen denken - niemand die het weet. Naast 'Dichter bij de Polder' is er het project De Gouden Rand waarvan inmiddels twee gedichten zijn geplaatst.

Meer berichten