Brusjesmiddag aan de start van de survivaltocht.
Brusjesmiddag aan de start van de survivaltocht. (Foto: Esther Vliegenthart)

Brusjesmiddag sluit spetterend de zomer af

Alblasserwaard - In de laatste week van de zomervakantie vond het jaarlijkse uitje van Stichting Brusjesmiddag Alblasserwaard plaats. Met 12 kinderen, 4 begeleiders en 2 ouders reisden ze af naar Zeeland waar een uitdagend survivalparcours op het programma stond.

Stichting Brusjesmiddag Alblasserwaard is opgericht om kinderen die een broer of een zus zijn van iemand met een zorgvraag thuis, een verwenmiddag te bezorgen waarbij zij in het middelpunt kunnen staan. Ook vinden de kinderen herkenning in elkaars verhalen en krijgen ze handvatten om beter met hun thuissituatie te leren omgaan.

Initiatiefneemster achter de stichting is Esther Vliegenthart: “ik weet uit ervaring dat deze kinderen thuis altijd een stapje terug doen, omdat hun broer of zus door de omstandigheden vaak meer aandacht nodig hebben door dat wat ze hebben. Bij ons leren ze waarom dat zo is en hoe ze om kunnen gaan met uitgestelde aandacht. Daarnaast bouwen we aan vriendschappen en maken we veel lol. De meeste kinderen die bij ons komen hebben thuis een broer of zus met autisme”.

Omdat de zomervakantie in sommige gezinnen ook een hele uitdaging kan zijn, gaat de stichting in deze periode altijd een dag op pad met de kinderen. Op deze dag wordt er altijd een bijzondere activiteit georganiseerd. “Dit jaar zijn we gaan survivallen in Zeeland. De kinderen moesten als team naar de overkant komen en hebben 17 hindernissen getrotseerd. Hierbij moesten ze samenwerken, maar ook hun grenzen aangeven. Dat is soms best lastig. Prachtig was het om te zien hoe de grote kinderen op de moeilijke stukken de kleineren op hun rug namen. Het was een enorm geslaagde dag.” Charlotte (6) zei op het einde: “Dit was de leukste dag van mijn leven in Zeeland”.

Meer berichten