Het bezoek door het burgemeesterspaar werd door de jarige bijzonder op prijs gesteld. (Foto: Ria Scholten)
Het bezoek door het burgemeesterspaar werd door de jarige bijzonder op prijs gesteld. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Ida Herkelman blaast 101 kaarsjes uit

Nieuw-Lekkerland - Mevrouw Ida Herkelman-Verbeek vierde woensdag 4 september haar honderd en eerste verjaardag. Burgemeester Dirk van der Borg en zijn echtgenote kwamen haar feliciteren en brachten een prachtig boeket bloemen mee.

Door Ria Scholten

De jarige is geboren in Delft en heeft het grootste deel van haar leven in Rijswijk en Den Haag gewoond. Haar echtgenoot Jan is in 1982 overleden. Toen mevrouw 75 jaar oud was verhuisde zij naar het dorpje Ulft in de Achterhoek. Zij vierde er vaak vakanties met haar man en had goede herinneringen aan de prachtige omgeving. In de jaren dat mevrouw er woonde bouwde zij een druk sociaal leven op. Op haar vijfentachtigste ging zij terug naar Rijswijk. Nu woont zij alweer een jaar of zes in een mooi huisje in de Burgemeester Hardonkstraat.

Mevrouw heeft drie dochters en een zoon, acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. "Onze moeder is altijd goedgehumeurd", gaven haar kinderen aan. Op de vraag aan de jarige wat het recept is om deze respectabele leeftijd te bereiken was het antwoord simpel: "Ik heb een vast dagpatroon met onder andere om 10:00 uur en 10:30 uur een kopje koffie en om 16:00 uur een glas vruchtensap met een paar walnoten. Het is fijn dat ik mezelf dankzij de thuiszorg, die tweemaal per dag komt, en de maaltijden van 'Tafeltje dek je' nog steeds zelf kan redden. Het eten is prima. Ik heb het hier goed naar mijn zin. Het is een gezellig buurtje, waar de mensen op een leuke en positieve met elkaar omgaan."

Mevrouw kijkt graag televisie en volgt het nieuws nog op de voet. Zij houdt ook erg van natuurseries. Daarnaast leest zij elke dag de krant en is zij al heel lang geabonneerd op weekblad Libelle. "Vroeger heb ik heel veel gezongen, vooral de oude Nederlandse liedjes", liet zij weten. Aan de schilderijen aan de muur is te zien dat zij vroeger veel heeft geborduurd. Nu haakt zij nog steeds sloffen, die worden verkocht bij Korenmolen De Regt. De opbrengst komt ten goede aan de molen. Het verjaardagsfeest is in de familiekring gevierd.

Meer berichten