Korfballers Kinderdijk 1 starten seizoen met nederlaag

Kinderdijk - Het was na een paar maanden vakantie op zaterdag 7 september eindelijk weer zover. De start van een nieuw veldseizoen voor de korfballers. Alle ploegen van Kinderdijk moesten weer volop aan de bak om de punten binnen te kunnen slepen op deze regenachtige dag, zo ook natuurlijk Kinderdijk 1 en 2.

Het tweede team startte tegen Swift uit Middelburg. Na een spannende pot was de eindstand 14-14. Hierna was Kinderdijk 1 aan de beurt. Zij moesten tegen KCR uit 'buurdorp' Ridderkerk. In de basis stonden deze keer bij de dames Lotte van de Lustgraaf, Marjolein Verkerk, Laura Verveer en Samantha Schuit. De oplettende lezer ziet direct dat er dus 1 wissel was toegepast t.o.v. afgelopen seizoen. Samantha Schuit i.p.v. Lisanne de Jonge.

Bij de heren was alles bij het oude gebleven: Max Donkervoort, Menno Bot, Martijn Kreuk en Bram Rouppé.

Kinderdijk ging voortvarend van start en Max Donkervoort opende de score van deze wedstrijd binnen 1 minuut. 1-0. Ondanks de gemiste strafworp van KCR liepen ze wel uit tot 1-2.

Ook de eerste dame van Kinderdijk scoorde binnen vijf minuten. Marjolein Verkerk trok de stand weer gelijk. 2-2. Na 10 minuten spelen was KCR echter uitgelopen naar een voorsprong van 3-7.

Hierna scoorde Kinderdijk er weer drie op rij en kwamen ze weer aardig dichtbij.

Halverwege de eerste helft viel na een botsing met de tegenstander Martijn Kreuk geblesseerd uit. In zijn plaats kwam Frank van Dijk in het veld.

De wedstrijd was van beide kanten behoorlijk fysiek. Vijf seconden voor rust scoorde Bram Rouppé de 11-13, dus moest Kinderdijk in de tweede helft aan de bak.

Na twee minuten spelen na de thee werd de aansluitingstreffer gescoord door Marjolein Verkerk. 13-14. Met nog 20 minuten op de klok werd de eerste wissel toegepast bij de dames. Samantha Schuit werd gewisseld voor Simone Hoek die vijf minuten later haar eerste bal in de korf schoot.

Twaalf minuten voor tijd misten zowel Kinderdijk als KCR een belangrijke strafworp bij een stand van 19-20. Na nog twee scores van KCR en 1 van Kinderdijk was de uiteindelijke stand 20-22.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 9x, Bram Rouppé 5x, Simone Hoek 3x, Marjolein Verkerk 2x, Martijn Kreuk 1x.

De eerstvolgende wedstrijd van 1 en 2 is:

14 september Kinderdijk 1 en 2 tegen Albatros uit Zwijndrecht.

Start van 2 om 14.30 uur en van 1 om 16.00 uur.

Meer berichten