Leerkrachten in opleiding.
Leerkrachten in opleiding. (Foto: )

In actie voor Mozambique op het Havenfestival

Alblasserdam - Home Team Novo Rebento komt tijdens het Havenfestival in actie voor Mozambique. Het streven is om met de actie in één keer de opzet van drie kleuterschooltjes te ondersteunen. Daarvoor is 5.000 euro nodig (oftewel 1.667 euro per nieuwe school).

Bijna de helft van de bevolking van Mozambique is jonger dan 15 jaar. Goed onderwijs is echter verre vanzelfsprekend. Met de ondersteuning van Novo Rebento worden jaarlijks drie nieuwe kleuterschooltjes opgezet. Voor de training van leerkrachten, pedagogische begeleiding, inrichting van het klaslokaal en lesmateriaal is ondersteuning nodig.

Hiervoor geld inzamelen gebeurt op het Havenfestival door een loterij en verkoop.

Tijdens het Havenfestival houdt Novo Rebento een loterij met 15 prijzen, waaronder twee spiksplinternieuwe mountainbikes. Een lot kost 5 euro, vier loten 15 euro. De opbrengst komt volledig ten goede aan het project.
• 1e prijs: Spiksplinternieuwe mountainbike (2x)
• 2e prijs: 5 vrijkaartjes Safaripark Beekse Bergen (1x)
• 3e prijs: Korteland, boottochtje 4 personen, 2 uur (1x)
• 4e prijs: Slagroomtaart t.w.v. 12,50 euro (4x)
• 5e prijs: Olala Chocola, Cadeaubon t.w.v. 10 euro (2x)
• 6e prijs: Titanic modelschip (1x)
• 7e prijs: Kleurrijke Afrikaanse doek (4x)

Verkocht worden Afrikaans houtsnijwerk en kleurrijke doeken. Deze komen rechtstreeks uit Malawi. Met de aankoop wordt niet alleen het project van Novo Rebento gestimuleerd, maar ook de lokale economie.

Loten kopen kan ook door te mailen naar loterij@novorebento.nl. Zo wordt een lotnummer en een betaalverzoek retour verstrekt.
De kraam staat op het Kerkplein bij Grote Kerk (Cortgene 8, Alblasserdam), van 9.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten