Met een slag op de gong wordt een match bevestigd tijdens de eerste editie van de Maatschappelijke Beursvloer. (Foto: Cees van der Wal)
Met een slag op de gong wordt een match bevestigd tijdens de eerste editie van de Maatschappelijke Beursvloer. (Foto: Cees van der Wal)

Tweede maatschappelijke beursvloer Alblasserdam

Alblasserdam - De tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer Alblasserdam zal plaatsvinden op vrijdag 15 november. Tussen 16.00 en 18.00 uur zal in Landvast wederom worden gehandeld met gesloten beurs. De Maatschappelijke Beursvloer is een plek waar ondernemers, verenigingen, vrijwilligersorganisaties, scholen en anderen elkaar ontmoeten en waar wordt gehandeld in kennis, diensten, faciliteiten en producten. Na de gong komen in anderhalf uur tijd allerlei matches tot stand. Net als op de echte beurs, maar dan met gesloten beurzen. De organisatie van de Maatschappelijke Beursvloer is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA).

Win-win situatie

Verschillende werelden ontmoeten elkaar op de beursvloer. De opbrengst van de Maatschappelijke beursvloer bestaat uit nieuwe contacten, netwerken en samenwerkingsverbanden. Partijen die elkaar anders niet snel tegen zouden komen, raken op de beursvloer in gesprek. Wat de een heeft te bieden, is voor de ander zeer gewenst en bedrijven geven daarnaast maatschappelijke betekenis aan de organisatie; een win-win situatie.

Voorbeelden ter inspiratie

Een financieel adviesbureau levert een boekhoudprogramma aan een kunstorganisatie. Als tegenprestatie leent de organisatie schilderijen uit om het kantoor van het adviesbureau aan te kleden.

Een interieurontwerper maakt een ontwerp voor de inrichting van de huiskamer van een Zorgboerderij die op haar beurt een lunch verzorgt.

Een schildersbedrijf levert (restanten) verf aan een voetbalvereniging om de kleedkamers op te knappen. In ruil daarvoor krijgen de schilders een voetbalclinic aangeboden.

Reacties en effect

Tijdens de eerste editie ontving de SWA positieve reacties: "Mooi initiatief! We hebben een aantal leuke matches kunnen maken." "Wij hebben een aantal organisaties goed kunnen helpen met materiaal dat anders weggegooid werd." "Ik dacht eerlijk gezegd dat we als schoenenwinkel niet veel te bieden zouden hebben, maar binnen een paar minuten had ik al een match met Jeugdland." De Maatschappelijk Beursvloer is bewezen effectief! De methodiek is sinds eind 2011 opgenomen in de databank Effectieve sociale interventies van Movisie. Hierin zijn methoden uit de sociale sector opgenomen die bewezen effectief en toepasbaar door anderen zijn (bron: www.beursvloer.com).

Aanmelden

Bedrijven en maatschappelijke organisatie kunnen zich aanwezig tot 8 november 2019 via Stichting Welzijn Alblasserdam: 078-202 12 20 of vrijwilligers@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Kijk op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl voor meer informatie.

Meer berichten