Er zijn in de Week van de Eenzaamheid verschillende activiteiten te doen in Alblasserdam. (Foto: pr)
Er zijn in de Week van de Eenzaamheid verschillende activiteiten te doen in Alblasserdam. (Foto: pr) (Foto: )

Activiteiten in Week tegen Eenzaamheid

Alblasserdam - Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert deze week verschillende activiteiten, waarbij ontmoeting en informatie centraal staan.

Een extra activiteit is op 31 oktober. Dan houdt SWA samen met Albert Heijn de 'Langste eettafel' van Alblasserdam.

Programma

Dinsdag 1 oktober, 14.00 – 15.00 uur 'De stilte doorbreken'

Tijdens de 55+Beurs in Landvast gaat de SWA dieper in op feiten en fabels rondom eenzaamheid. Daarnaast wordt stilgestaan bij wat er samen gedaan kan worden om de stilte te doorbreken.

Woensdag 2 oktober, 10.00 - 12.00 uur Deur-aan-deur actie in de Vogelbuurt

De SWA komt naar wijk Kinderdijk om met bewoners in gesprek te gaan.

Donderdag 3 oktober, 13.30 – 16.00 uur Filmmiddag MFC Maasplein

Na ontvangst met koffie en wat lekkers zal de film 'Goede buren' vertoond worden. De film volgt twee Rotterdamse vrijwilligers, Ada en Wilma. Samen leggen zij huisbezoeken af op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben. De kijker maakt ook kennis met Jan (81) die al zeven jaar nauwelijks zijn huis heeft verlaten en Til (85) die elk aanbod van ondersteuning weigert. Na de film is er ruimte voor een nagesprek en het ophalen van ideeën.

Dinsdag 8 oktober, 09.00 - 11.00 uur Ontmoetingsontbijt

Tijdens een lekker ontbijt in de Bibliotheek Aanzet gaat de SWA graag met Alblasserdammers in gesprek over eenzaamheid. "Bent u of kent u iemand met eenzaamheidsgevoelens? Weet u welke signalen op eenzaamheid kunnen wijzen? Vindt u het lastig om eenzaamheid bespreekbaar te maken? Kom dan naar het ontmoetingsontbijt."

Donderdag 31 oktober, 12.00 – 14.00 uur De 'Langste eettafel' van Alblasserdam

Zo'n 100 gasten zijn welkom om samen te komen lunchen in het Makado-Center, om samen de langste eettafel van Alblasserdam te vormen. Mensen ontmoeten kan een manier zijn om eenzaamheid te doorbreken. "Schuif aan voor een praatje en lunch gezellig mee!"

Gratis

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Voor de filmmiddag, het ontmoetingsontbijt en de langste eettafel moeten belangstellenden zich wel aanmelden. Meer info bij SWA via 078-20 21 22 0 en m.kroon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Meer berichten