Soli Deo Gloria geeft een slagwerkconcert, samen met anderen.
Soli Deo Gloria geeft een slagwerkconcert, samen met anderen. (Foto: pr)

Slagwerkspektakel tijdens 'Percussion in Motion'

Alblasserdam - Chr. muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam houdt zaterdag 5 oktober in Landvast een uniek slagwerkconcert, genaamd 'Percussion in Motion'. Voor dit jaarlijks terugkerende evenement zijn door de Alblasserdamse muziekvereniging meerdere slagwerkformaties uitgenodigd.

'Weldoen door Vermaak' uit Hulst, onder leiding van Luc van Hoorick en de 'Melodie Percussiegroep' van Biltse Harmonie uit De Bilt onder leiding van Marcel Heijnen zullen acte de préséance geven. Naast de gasten zal ook de de Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria zelf onder leiding van Theo Vet een optreden verzorgen.

Voor de Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria is het concert tevens een eerste try-out concert van het festivalprogramma. Dit programma zal op 26 oktober beoordeeld gaan worden door een deskundige jury tijdens de 'Sla je Slag-Cup' in Apeldoorn. Een week later, op 1 november neemt de MPB met dit programma deel aan het TAVENU festival in Schoonhoven.

Ook 'Weldoen en Vermaak' en de Melody Percussiegroep uit De Bilt bereiden een gevarieerd programma voor om aan het publiek te laten horen tijdens 'Percussion in Motion'.

De toegang tot dit slagwerkevenement is gratis, het concert begint om 19.30 uur, de zaal is om 19.10 uur open.

Meer berichten