Natuurgebied Giessenzoom geopend op 8 oktober

Regio - De inrichting van het natuurgebied Giessenzoom is klaar. Vorige week heeft gemeente Hardinxveld-Giessendam twee bruggen en een vlonder geplaatst. Daarmee is het gebied klaar om in gebruik genomen te worden door de omgeving. De opening is op 8 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur.

Door de aanpassingen in het gebied kunnen bezoekers er nu wandelen, picknicken, vissen of met de kano aanmeren. Ook loopt het Pelgrimspad door dit gebied. Dat is een lange wandelroute van Amsterdam naar het Belgische Visé.

Waterschap Rivierenland heeft twee poelen met natuurvriendelijke oevers aangelegd. Deze zorgen voor een goed leefklimaat voor allerlei planten en dieren. Het natuurgebied Giessenzoom maakt onderdeel uit van het Prachtlint. Dat is een lint van kleurrijke natuur door de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden die een bron zijn voor vlinders, bijen en andere insecten. De provincie Zuid-Holland schonk een bijenhotel voor het gebied.

Dinsdagmiddag 8 oktober openen heemraad Mathieu Gremmen en wethouder Jan Nederveen het gebied. Omwonenden ontvangen een uitnodiging. Maar ook zonder uitnodiging is iedereen van harte welkom. Het verzamelpunt is Giessenzoom 11, Hardinxveld-Giessendam.

Meer berichten