De slagwerkers van Soli Deo Gloria maken grote indruk op de jury. (Foto: pr)
De slagwerkers van Soli Deo Gloria maken grote indruk op de jury. (Foto: pr) (Foto: )

Slagwerkers Soli Deo Gloria winnen 'Sla-je-slag cup'

Alblasserdam - De slagwerkspelers van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria reisden zaterdag 26 oktober af naar Klarenbeek, alwaar slagwerkgezelschappen uit het hele land zich verzamelden voor de strijd om de prestigieuze Sla-je-slag cup.

Na wekenlange voorbereiding was in de middag de Melody Percussion Band onder leiding van Theo Vet aan de beurt om hun concertprogramma te spelen voor het publiek en een vakjury. Als laatste voor de prijsuitreiking kwam jeugdslagwerk formatie "SoliD" onder leiding van Bert Slingerland in actie. De jongeren van SoliD presteerden uitstekend en eindigden met een puntentotaal van 84.5 punt in de 4e divisie als 4e van het totale festival. Tijdens de prijsuitreiking bleek de Melody Percussion Band van Soli de meeste indruk te hebben gemaakt op de jury. Met een puntentotaal van 89 punten in de 2e divisie eindigden zij op de eerste plaats.

Naast de felbegeerde cup neemt Soli ook de organisatie van het festival over. Dit is namelijk een voorwaarde van deelname: Wie de cup wint, organiseert de volgende editie. Najaar 2020 wordt de landelijke sla-je-slag cup gehouden in Alblasserdam. Soli Deo Gloria voegt hiermee een mooie activiteit toe aan het jubileumprogramma rond het 120-jarig bestaan.

Meer berichten