Foto: pr

Ierse folkband The Fureys komt naar Landvast

Alblasserdam - The Fureys, een topband in de wereld van de folk, komt op zondag 17 november naar Landvast in Alblasserdam om op te treden.

Al meer dan veertig jaar toert folkgroep The Fureys uit Ierland over de wereld. Van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. Eén van de oudste en populairste Ierse folkgroepen bezorgt liefhebbers van deze muziek de avond van hun leven. Ook dit jaar spelen en zingen ze weer in 120 concerten de sterren van de hemel.

Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop. Als Buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddy en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Josh O'Loughin (banjo) maken het vijftal compleet.

De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 54 cd's. Classics daarop zijn When you are sweet sixteen, The green fields of France, The old man, Steal away, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café.

Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken.

Een concert van The Fureys zal niet snel worden vergeten door het publiek. Het is muziek met een lach en een traan. Iedereen gaat na afloop vrolijk naar huis.

Kaartjes zijn te koop via www.landvast.nl of 078-6912923. Aanvang op 17 november is om 15.00 uur.

Meer informatie: www.thefureys.com of www.riseagency.nl.

Meer berichten