Het Wapen van Alblasserdam is één van de geliefde opstapplekken voor de Fietsmolentocht. (Foto: pr)
Het Wapen van Alblasserdam is één van de geliefde opstapplekken voor de Fietsmolentocht. (Foto: pr)

Fietsmolentocht Alblasserwaard levert 13.500 euro op

Kinderdijk – De zevende editie van de Fietsmolentocht werd op 28 september ereden. Ruim 300 deelnemers hebben met elkaar, en met de vele gulle sponsors, een prachtopbrengst van 13.500 euro bij elkaar gefietst. Binnenkort wordt de cheque uitgereikt aan Odensehuis Papendrecht. Een verlanglijstje met materialen om mensen met beginnende dementie te begeleiden, werd eerder al met de organisatoren Rotary Kinderdijk en Rotary Alblasserwaard gedeeld.

Odensehuis Papendrecht werd op 3 oktober officieel geopend en is een plek waar mensen met beginnende dementie terecht kunnen voor ontmoeting, advies en voorlichting, om hen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving.

Nieuw dit jaar was dat op de verschillende stempelposten muziek werd gemaakt en dat diverse spelelementen werden aangeboden. Ook werden extra molens opengesteld langs het parcours. Er kon wederom gekozen worden uit diverse routes van 15, 30, 50 of 70 kilometer, langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard. Bij de aankoop van een startbewijs, kregen de deelnemers een gratis lot waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De uitslag van de loterij verschijnt deze week op de website van de Fietsmolentocht: www.fietsmolentocht.nl.

Rotary Alblasserwaard en Kinderdijk zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.

Meer berichten