(Foto: Dick de Groot)
(Foto: Dick de Groot)

Groene Long knot wilgen in de griend

Alblasserdam - Het was zaterdag 2 november alweer de eerste werkzaterdag van Stichting Groene Long in Alblasserdam. Oftewel: het knotseizoen 2019-2020 is begonnen. Met wel 27 vrijwilligers werd er om 8.30 uur gestart in de griend aan de Blokweerweg om wilgen te knotten. Een flinke bui regen halverwege de ochtend liet de fanatieke vrijwilligers niet afschrikken. Ook diende zich nieuwe vrijwilligers aan die er, na een uitgebreide instructie, fanatiek tegen aan gingen. In de tweede helft van de ochtend kwam de zon te voorschijn.

Deze griend is een uniek stuk natuur binnen de bebouwde kom van Alblasserdam. Het knotten van wilgen is van groot belang voor goed en verantwoord onderhoud aan de griend, die naast natuur- en landschappelijke waarden ook cultuur-historisch gezien grote waarde heeft.

Tot slot werd de 'Handen uit de mouwen'-actie afgesloten met een heerlijke pompoenensoep en met welverdiende broodjes. De volgende werkzaterdag van Stichting De Groene Long staat gepland op zaterdag 23 november.

Meer informatie, zie www.groenelongalblasserdam.nl.

Meer berichten