Burgemeester Jaap Paans kwam het bruidspaar namens het gemeentebestuur feliciteren. (Foto: Ria Scholten)
Burgemeester Jaap Paans kwam het bruidspaar namens het gemeentebestuur feliciteren. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar

Alblasserdam - Het was maandag 4 november precies 65 jaar geleden dat Arie Ooms (90) en zijn echtgenote Marry Ooms-Stout (88) in het huwelijk traden. Burgemeester Jaap Paans kwam op bezoek en verraste het paar met een mooi boeket en een boek over de Alblasserwaard.

Door Ria Scholten

Het feit dat zij al wat ouder zijn weerhoudt het echtpaar er niet van om op vele fronten actief te zijn. In hun gezellige woning aan de Groene Zoom vertelden zij honderduit over alles wat hen bezighoudt. Natuurlijk werd er ook teruggeblikt. "We hebben elkaar ontmoet tijdens de 'pantoffelparade' op de Hoogendijk en de Dam", vertelden zij. "Na ons huwelijk hebben wij eerst een aantal jaren ingewoond bij familie in de Corn. Smitstraat, daarna hebben we 47 jaar in de Zeilmakersstraat gewoond. We wonen nu al weer tien jaar in dit appartement, waar we het prima naar ons zin hebben."

Het gezin werd in de loop van de jaren uitgebreid met een dochter, twee kleinzoons en een achterkleinzoon. De bruidegom begon zijn werkzame leven bij Van der Giessen de Noord, waar hij verschillende functies heeft bekleed. Daarna ging hij in dienst bij vakbond FNV, eerst als bode en later als kantoormedewerker. Het echtpaar heeft altijd midden in het maatschappelijk leven gestaan. Mijnheer was acht jaar raadslid voor de Partij van de Arbeid in Alblasserdam, waarvan een aantal jaren als fractievoorzitter. Hij was ook keeper van v.v. Alblasserdam. Mevrouw zat in het bestuur van de Vrouwenbond van het FNV.

Hun dagen zijn nog steeds gevuld. De bruidegom is drummer in het Seniorenorkest Alblasserdam. Zijn liefde voor muziek blijkt ook uit het feit dat hij al 73 jaar lid is Muziekvereniging Excelsior. Hij rijdt nog auto en gaat er ook met de fiets op uit. Zijn echtgenote speelt graag een potje rummikub met haar twee zussen en een vriendin. Verder legt zij graag een kaartje en breit zij graag. "Het lastige van het ouder worden is dat je dingen moet inleveren", liet zij weten. "Het geheim van een lang, goed huwelijk? Elkaar vrij laten en allebei je eigen ding doen."

Meer berichten