Manja van Hooijdonk en Tilly Huyzer gaan in het nieuwe jaar dagworkshops geven. (Foto: Privé)
Manja van Hooijdonk en Tilly Huyzer gaan in het nieuwe jaar dagworkshops geven. (Foto: Privé) (Foto: )

Schilderen en yoga ineen

Manja van Hooijdonk, holistisch life-coach en kunstenares en Tilly Huyzer, Dru yoga en meditatie docente, gaan in het nieuwe jaar dagworkshops geven in Alblasserdam. Hierbij combineren zij Dru yoga met intuïtief schilderen.

Door Eline Lohman

ALBLASSERDAM - 15 februari, 28 maart, 3 oktober, 21 november: dat zijn de data waarop Manja en Tilly de workshops gaan geven in 2020. Om 10.00 uur worden er maximaal vier tot zes deelnemers verwacht in het ParticiPand in Alblasserdam bij het centrum ZielsgewoonZijn. Na een korte introductie laat de groep de buitenwereld achter zich en gaat aan de slag met Dru yoga onder leiding van Tilly. Dan volgt een korte meditatie onder leiding van Manja en vervolgens een eerste schilderopdracht.

"De inzichten die hieruit voortkomen vormen de basis voor de persoonlijke opdracht voor het intuïtieve schilderij dat in de middag wordt gemaakt," vertellen Manja en Tilly. "Voor we aan de slag gaan, genieten we gezamenlijk van een eenvoudige doch voedzame lunch. Als de schilderijen klaar zijn geeft Manja vanuit haar holistische zienswijze feedback aan ieder persoonlijk, zodat iedereen met een eigen boodschap en nieuwe inzichten huiswaarts keert. Maar voordat de schilderijen het pand verlaten sluiten we af en genieten van een Yoga Nidra – een ontspanning, die je met een reis door het lichaam tot zeer diepe ontspanning leidt – door Tilly. Dan ga je rond 16,00 uur ontspannen weer naar huis. Door de hele dag heen, door alle activiteiten, loopt de rode draad: 'Jij doet ertoe'. Word weer je authentieke zelf!" Het idee voor deze dagworkshops ontstond al langer geleden, vertellen de dames.

"We gaan ongeveer zeven jaar terug in de tijd. Toen gaf Tilly Dru yoga les in Alblasserdam, waar de schilderijen van Manja in de yogaruimte hingen. Een cursiste opperde dat wij toch eigenlijk onze kwaliteiten zouden kunnen bundelen. Zo gezegd zo gedaan. Samen dronken we een kopje thee en de dagworkshop 'Intuïtief schilderen met Dru yoga' was geboren. Er volgden heel veel succesvolle dagworkshops – we zijn de tel kwijt - bij Tilly thuis in Sliedrecht." Het bijzondere van de workshop is de unieke combinatie van twee prachtige disciplines, die elkaar aanvullen en verdiepen, zeggen Tilly en Manja. "Te weten de Dru yoga, die de deelnemer naar zijn/haar hart en stilte brengt en de kennis en intuïtieve inbreng van Manja die zorgt voor bijzondere inzichten en ervaringen. Vanuit de stilte stroomt de expressie vanzelf. Men hoeft niet te kunnen schilderen, de intuïtie staat voorop. Door deze combinatie worden de deelnemers in hun kern geraakt. Hun authentieke Zelf wordt namelijk in het schilderij zichtbaar, waardoor zij zelf ontdekken en inzien wat er voor hun werkelijk toe doet."

Als men met een eigen groep wil komen dan kan er een datum in overleg worden gepland. Kosten €125 per persoon. Zie www.zielsgewoonzijn.nl of www.ontmoettilly.nl.

Meer berichten