Wim Verdouw fietst in 2020 weer mee met Duchenne Heroes.
Wim Verdouw fietst in 2020 weer mee met Duchenne Heroes. (Foto: pr)

Mondial Movers sponsort goede doelen

Alblasserdam - Mondial Movers heeft er dit jaar voor gekozen om geen kerstgeschenken aan klanten en relaties te geven, maar in plaats daarvan twee goede doelen te sponsoren. “Onze medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd om met elkaar bij te dragen aan een betere wereld. Alle kleine beetjes helpen”, aldus Marcel de Waal, algemeen directeur van Mondial Movers.

Met dit gebaar wordt er gebroken met een traditie om een uniek kerstpresentje te laten ontwerpen. “Het team van Mondial Movers heeft er voor gekozen om af te stappen van de gebaande wegen. Dit jaar geen relatiegeschenk voor onze vele klanten en relaties. Het geld dat wij hiermee vrij konden maken, hebben wij overgemaakt aan twee goede doelen”, licht Marcel de Waal de keuze toe.
De donaties komen ten goede aan de strijd tegen dunnevezelneuropathe en Duchenne. Het gaat in beide situaties om een zeldzame ziekte. Dunnevezelneuropathie is een spierziekte waarbij de dunne zenuwvezels slecht functioneren, waardoor verschillende (pijn)klachten ontstaan. Mogelijke verschijnselen zijn: maag- en darmklachten, verminderd gevoel voor koude of warmte, wisselende bloeddruk en hartkloppingen. Een behandeling voor deze ziekte is er nog niet.

De tweede donatie gaat naar Duchenne Heroes: een mountainbiketocht die wordt georganiseerd in de strijd tegen Duchenne spierdystrofie. Deze ziekte komt vooral voor bij jongens, waarbij alle spieren langzaam worden afgebroken. Door de verzwakking van de hartspier is het een fatale ziekte en ligt de levensverwachting rond 30 jaar. Vanuit Mondial Kattenberg Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers) fietst Wim Verdouw mee met het team mee met Duchenne Heroes.

Meer berichten