Passende leesoplossing voor slechtzienden

Alblasserdam - Bibliotheekservice Passend Lezen heeft een ruim aanbod in verschillende leesvormen zoals grootletter-, braille- of audioboeken, tijdschriften en ook hoorspelen. Op deze manier zit er voor iedereen wel een passende leesvorm tussen. Tijdens het Oogcafé van de Oogvereniging in Alblasserdam op 5 februari vertelt Passend Lezen meer over de mogelijkheden. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

De Oogvereniging nodigt iedereen uit voor het Oogcafé tussen 14.00 en 16.00 uur in gebouw Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Cortgene 20, 2951 ED Alblasserdam. Een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen komt uitleg geven over hun dienstverlening.

Leesoplossingen

Bibliotheekservice Passend Lezen biedt leesoplossingen in verschillende vormen. Zo kunnen lezers bijvoorbeeld de krant in gesproken vorm ontvangen of een tijdschrift in een PDF-bestand zodat zij deze kunnen lezen met behulp van een vergrotingsprogramma. Passend Lezen beschikt over een groot assortiment aan boeken, tijdschriften, kranten en hoorspelen. Wie een titel zoekt die niet in de collectie van Passend Lezen voorkomt, kan een suggestie doen voor productie en Passend Lezen overweegt de titel in de collectie op te nemen. Vragen over de dienstverlening van Passend Lezen zijn te stellen tijdens het Oogcafé Alblasserdam. Voor meer informatie en aanmelden: mail bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Het Oogcafé

Oogcafé Alblasserdam is een initiatief van de Oogvereniging. De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening in Nederland. Een oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Regelmatig staat het oogcafé in het teken van een bepaald thema.

Lid worden van de Oogvereniging

Lid worden van de Oogvereniging? Ga naar www.oogvereniging.nl/vereniging/word-lid/.

Meer berichten