Burgemeester Jaap Paans verraste het bruidspaar met een fraai boeket. (Foto: Ria Scholten)
Burgemeester Jaap Paans verraste het bruidspaar met een fraai boeket. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Echtpaar Worthington is vijftig jaar getrouwd

Alblasserdam - Het was woensdag 15 januari vijftig jaar geleden dat Roy Worthington (71) en zijn echtgenote Coby (73) in het huwelijk traden. Ter ere van dit heugelijke feit kwam burgemeester Jaap Paans vrijdag op bezoek om de gelukwensen van het gemeentebestuur over te brengen.

De bruid is geboren in Streefkerk, de bruidegom op het Indonesische eiland Java. Hij kwam in 1956 naar Nederland en was zestien jaar oud toen hij de liefde van zijn leven ontmoette. "Hij speelde in een bandje in een uitgaansgelegenheid in Dordrecht waar ik met een aantal vriendinnen aan een tafeltje zat", vertelde mevrouw. "In de pauze maakte hij een praatje met ons. Ik nodigde hem uit om een week later op mijn verjaardag te komen spelen. Dat was het begin van een vier jaar durende verkering."

Het echtpaar heeft eerst in Nieuw-Lekkerland gewoond en is later verhuisd naar Hendrik-Ido-Ambacht en het Zeeuwse plaatsje Heinkenszand. In beide gemeenten was mijnheer in gemeentedienst. Drie jaar geleden hebben zij ervoor gekozen om naar een appartement aan de Willem de Zwijgerlaan te verhuizen. Het paar heeft een dochter en een zoon en twee kleinkinderen. Het huwelijksjubileum is gevierd in Partycentrum De Klok.

 

Meer berichten