'Cantate Domino' zingt de Messiah van Händel. (foto: pr)
'Cantate Domino' zingt de Messiah van Händel. (foto: pr) (Foto: )

Messiah door ROV Cantate Domino in Havenkerk

Alblasserdam - De reformatorische oratoriumvereniging 'Cantate Domino' brengt op zaterdag 15 februari het oratorium Messiah opnieuw ten gehore brengen in de Havenkerk, Ieplaan 9 in Alblasserdam.

Het bekende oratorium van G.F. Händel werd in 1741 gecomponeerd. De Messiah bestaat uit een aantal losse Bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het onderwerp van het oratorium is de persoon van Jezus Christus, de Messias. Het oratorium bestaat uit drie delen: De profetieën in het Oude Testament met de aankondiging van de komst van de Messias, Zijn dood, opstandig en hemelvaart, en als laatste deel Zijn wederkomst.

Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door het Ars Musica orkest en organist Gerben Budding. Solisten van deze avond zijn sopraan Loes van Schothorst, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Gerco Blom en bas Rutger van Oeveren.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.cantatedomino.nl.

Meer berichten