Het concert staat onder algehele leiding van dirigent  Piet C. den Uil. (Foto: pr)
Het concert staat onder algehele leiding van dirigent Piet C. den Uil. (Foto: pr) (Foto: )

Messiah weer in Alblasserdam

Alblasserdam - Toen in februari 2019 het oratorium Messiah in de goed bezochte Havenkerk te Alblasserdam voorbij was, wisten Cantate Domino en de andere uitvoerenden het al meteen: 'Dit willen we opnieuw! En in dezelfde samenstelling!'.

Zaterdag 15 februari om 19.30 uur is het alweer zover. Dan zal in De Havenkerk opnieuw dit grote meesterwerk van Händel uit 1743 klinken. De grootse compositie waarin Jezus Christus bezongen wordt in profetie, mens-zijn en eeuwig Koningschap. Door middel van uitsluitend Bijbelteksten.

Het oratorium bevat een voortdurende afwisseling van instrumentale passages, recitatieven, aria's en tal van koordelen, in meer koraalachtige naast polyfone stijl. Wie kent niet het beroemde Hallelujah-koor met trompetten en pauken?

ROV Cantate Domino uit Alblasserdam, met daarin ook vele jonge stemmen, laat zich in dit werk begeleiden door beroepsorkest Ars Musica; Gerben Budding (de organist van de St. Jan te Gouda) kistorgel; Patrick van der Linden (artistiek leider en dirigent van Ars Musica) klavecimbel. Trompettist Maurice van Dijk soleert in 'the trumpet shall sound'. De vocale solisten zijn Loes van Schothorst, sopraan; Sebastiaan van Lingen, counter-tenor; Gerco Blom, tenor; Rutger van Oeveren, bas. Het geheel wordt gedirigeerd door Piet C. den Uil, die Cantate Domino in 2012 heeft opgericht. Sindsdien werden reeds uitgevoerd de Passiecantate 'Olivet to Calvary' van Maunder, oratorium 'Paulus' van Mendelssohn, de meer moderne compositie Psaume 42 van Margreeth de Jong en tal van delen uit werken van componisten vanaf de Renaissance tot op heden in diverse thema-concerten.

De Havenkerk heeft goede faciliteiten. Er is ruim gelegenheid voor ontmoeting. De entree bedraagt inclusief programmaboekje en consumptie 20 euro voor volwassenen; voor kinderen tot 16 jaar en voor studenten 10 euro. Kaartverkoop aan de kerk of via de site www.cantatedomino.nl.

Meer berichten