Nicolette van der Weide en Peter Plaisier bevestigden een grote banner aan het hek van het schoolplein. (Foto: Ria Scholten)
Nicolette van der Weide en Peter Plaisier bevestigden een grote banner aan het hek van het schoolplein. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Rookvrije zone rond dorpshuis Het Carillon

Nieuw-Lekkerland - Tijdens een inloopuur kreeg Nicolette van der Weide, directeur van OBS De Tuimelaar, van rokende ouders te horen dat zij het storend vonden dat er bij de school werd gerookt.

"Ik vond het opvallend dat we hier juist door rokende ouders op attent werden gemaakt", vertelt Nicolette. "We zijn toen samen gaan sparren en kwamen uiteindelijk uit op een rookvrije zone. Vervolgens heb ik contact gezocht met Peter Plaisier. Hij is voorzitter van MC Forte en fungeert als contactpersoon voor Het Carillon. Peter: "Ik heb een aantal medegebruikers gevraagd hoe zij tegenover een rookvrije zone rondom het gebouw stonden en iedereen reageerde bijzonder positief. Ook de gemeente Molenlanden en Lek en Waard Wonen, die eigenaar zijn van het gebouw, juichten het initiatief van harte toe."

Bij de toegangshekken en op de pleinen zijn stoeptegels geplaatst met de tekst 'Op weg naar een rookvrije generatie'. Voor de hoofdingang van het gebouw en de toegangsdeur van Wasko is de tekst in het groot aangebracht. "Het gaat om een stukje bewustwording", geeft Nicolette aan. "We doen dit voor de kinderen en hopen dat veel mensen dit initiatief ondersteunen en gehoor zullen geven aan onze oproep om rond het gebouw niet meer te roken."

Meer berichten