Alblasserdam Beweegt naar goede gezondheid

Alblasserdam - Circa anderhalf jaar loopt het project Alblasserdam Beweegt, waarbij inwoners vanuit een zorgverlener worden doorgestuurd naar passend beweegaanbod. Alblasserdam Beweegt helpt volwassenen en ouderen die meer willen bewegen.

"Goede gezondheid, lekkerder in je vel zitten en zowel fysiek als mentaal vooruit gaan. Dat zijn een aantal resultaten die voortkomen uit Alblasserdam Beweegt.", aldus een van de organisatoren. "De eerste resultaten zijn erg positief! Mensen geven aan minder stijfheid te ervaren, zich fysiek sterker te voelen en sneller te herstellen na inspanning. Daarnaast voelen ze zich vrolijker, slapen beter en zitten lekkerder in hun vel. De meeste deelnemers hebben de intentie om na 12 weken gewoon door te gaan!". Alblasserdam Beweegt is een samenwerking tussen het ABC-team, Steunpunt KOEL en Stichting Welzijn Alblasserdam.

Van bewegen word je immers fitter, maar ook rustiger in je hoofd en kom je onder de mensen. Inwoners van Alblasserdam kunnen zichzelf aanmelden of doorgestuurd worden vanuit een zorgverlener. Ze komen dan bij Laurens Barnhoorn (beweegcoach van de gemeente) terecht om in gezamenlijkheid een passend beweegaanbod te vinden. Dat kan variëren van wekelijkse groepslessen tot een paar afspraken bij de fysiotherapeut om op de goede weg te komen. Ook de financiële mogelijkheden worden daarin meegenomen. De eerste 12 weken wordt er regelmatig geëvalueerd of iemand tevreden is. Is dat niet het geval, dan wordt er naar een andere oplossing gezocht. De kracht van Alblasserdam beweegt is dat er korte lijntjes zijn tussen de beweegcoach, de beweegaanbieder en de zorgverlener/huisarts. Zo wordt met elkaar gewerkt aan gezonde inwoners.

Het project gaat in ieder geval nog door tot september dit jaar. Bij succes zal het project voortgezet worden. Kent of bent u iemand die meer zou willen bewegen ten gunste van uw fysieke of mentale gesteldheid? Laat dat dan weten aan uw fysiotherapeut, ergotherapeut, oefentherapeut Cesar, huisarts, POH of wijkverpleegkundige. Of neem direct contact op met Laurens Barnhoorn via lv.barnhoorn@alblasserdam.nl of 06-40963206.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden