Persbericht: Ondertekening Manifest MVI met minister

Molenlanden - Wethouder Duurzaamheid van de gemeente Molenlanden Jacob Slob ondertekenden op maandag 3 februari op de nationale Conferentie Circulaire Economie in Den Haag het manifest maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Gemeente Molenlanden wil met behulp van duurzame inkoop de ambities op duurzaamheid, de circulaire economie en sociaal werkgeverschap versterken.

In de praktijk

Bij de inkoop van producten, diensten en werken wordt voortaan niet alleen gelet op de prijs, maar vooral ook op de effecten op mens en milieu. Wethouder Teunis Jacob Slob benadrukt dat de gemeente op deze manier stappen zet naar een duurzame toekomst. 'We willen als gemeente het goede voorbeeld geven en maatschappelijk verantwoord inkopen is dan een logische en belangrijke stap.'

Duurzame stappen

De gemeente werkt aan een actieplan waarin doelstellingen concreet worden vertaald naar de inkooppraktijk. Met voorbeeldprojecten zal de gemeente onderzoeken, ervaren en laten zien hoe MVI in de praktijk kan werken. Door deze duurzame manier van inkopen hoopt de gemeente ook bedrijven en ondernemingen te stimuleren duurzame stappen te zetten. De gemeente organiseert daarom in de eerste helft van 2020 een bijeenkomst voor bedrijven.

Meer berichten