Thema-avond SGP-Molenlanden over stikstof en PFAS

Molenlanden - SGP Molenlanden houdt op vrijdagavond 21 februari een openbare avond over stikstof en PFAS. De centrale vraag tijdens deze avond is: Wat zijn de gevolgen voor agrarisch en bouwend Nederland?

De eerste spreker is prof. dr. ir. Wim de Vries (hoogleraar milieusysteemanalyse). Hij is verbonden aan de Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Hij verdiept zich al jaren in duurzame landbouw. Ook Roelof Bisschop, woordvoerder van de SGP op het gebied van landbouw komt spreken.

De problematiek rondom stikstof en PFAS is een actueel thema. Onder agrariërs, loonwerkers, bouwers en politici is er nog veel onduidelijkheid. Wie moet er verantwoordelijkheid nemen? Hoe gaan we dat doen? Welke rol is er voor iedereen? Welke rol speelt Natura2000 in dit hele vraagstuk. Allemaal vragen die tijdens deze avond besproken zullen worden.

Er is ook volop gelegenheid om met de sprekers in debat te gaan. Het debat staat onder leiding van Bart Vlot, voorzitter van SGPJ-Molenlanden.

De avond wordt gehouden in De Spil, Willem van den Heerikweg 1 in Bleskensgraaf. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw (Melkwegplein 1). De avond begint om 19.45 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Na afloop is er nog een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden