Jong JGZ opent derde consultatiebureau in Molenlanden

Molenlanden - Sinds 1 januari is Jong JGZ verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg in Molenlanden. Na een start met twee vaste consultatiebureaulocaties in Nieuw-Lekkerland en Hoornaar is er nu een derde locatie in Groot-Ammers bijgekomen.

Per 2020 heeft Jong JGZ (voorheen Careyn Jeugd en Gezin) de uitvoering van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) overgenomen van Rivas Zorggroep voor de gemeenten Alblasserdam, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Alle JGZ-medewerkers van Rivas zijn nu in dienst bij Jong JGZ, waardoor ouders alle vertrouwde gezichten kunnen blijven zien.

Locaties consultatiebureaus

Jong JGZ verzorgt de jeugdgezondheidszorg in Molenlanden vanuit vaste consultatiebureaulocaties. De komst van de derde locatie in Groot-Ammers zorgt voor een betere bereikbaarheid voor ouders in deze gemeente. Lonneke Korten, Manager JGZ Molenlanden: "We kijken er als Jong JGZ naar uit om vanuit deze drie locaties te bouwen aan een goede jeugdgezondheidszorg voor alle kinderen en jongeren in Molenlanden."

Inloopspreekuren

Wekelijks is er op alle locaties op meerdere dagen spreekuur. Ook worden er inloopspreekuren georganiseerd in Nieuw-Lekkerland en Hoornaar, waar ouders zonder afspraak terecht kunnen met al hun vragen over de gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van hun kind. De inlooptijden zijn te vinden op www.jongjgz.nl.

Molenlanden heeft nu een consultatiebureau in:
NIEUW-LEKKERLAND, Adriaan Heynisstraat 4c; HOORNAAR, Dirk IV-plein 32; GROOT-AMMERS, Voorstraat 88.

Jeugdgezondheidszorg

Jeugdgezondheidszorg betreft alle preventieve zorg voor kinderen en jongeren 0-18 jaar en hun ouders. Of het nu gaat om zorg op het consultatiebureau of op school, de medewerkers van de JGZ volgen de groei, ontwikkeling en opvoeding samen met ouders en kind en ondersteunen waar nodig of wenselijk. Daarnaast voert de JGZ het Rijksvaccinatieprogramma uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden