Foto: pr

Bijzondere groep zwemmers geslaagd!

Alblasserdam - In zwembad Blokweer is donderdag 13 februari een bijzondere groep zwemmers geslaagd voor hun zwemdiploma. Dat werd feestelijk gevierd.

Sinds een aantal maanden biedt zwembad Blokweer in Alblasserdam volwassenen-zwemmen aan. Ook wel het '40-up zwemmen'. Het leerprogramma is gelijk aan het Zwem-ABC, bekend van de zwemlessen voor kinderen en het schoolzwemmen.
Bij het zwembad vinden ze het belangrijk dat iedereen die dat wil moet kunnen leren zwemmen.

Bij het volwassenen-zwemmen waren er deelnemers, omdat hun kinderen net hadden afgezwommen. Zij willen graag samen hun kinderen kunnen gaan zwemmen.
Ook waren er de zogenaamde 'doe-maar-watjes'-deelnemers; mensen die zichzelf ooit wat hebben geleerd.
Verder waren er deelnemers die alleen maar in het ondiepe gedeelte willen zwemmen, daar waar ze nog kunnen staan. Zij moesten meer zwemvertrouwen in zichzelf krijgen, zodat zij ook in dieper water kunnen en durven te zwemmen.
En er was nog een gepensioneerde man, die jarenlang niet meer had gezwommen. Toen hij met pensioen ging, kreeg hij een zwemabonnement welke hij ook ging gebruiken. Echter door het gebrek aan zwemroutine in de jaren dat hij gewerkt had, kon hij wat coaching in zwemvaardigheid goed gebruiken. Nu gaat hij wekelijks samen met zijn vrouw baantjes trekken.

Donderdag heeft de eerste groep volwassenen afgezwommen. Zij zijn geslaagd voor het A-diploma, volgens de normen van het NRZ.
En ze willen allemaal door voor hun B-diploma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden