Myrthe Bout.
Myrthe Bout. (Foto: BNN-Vara)

Myrthe houdt beste speech van Zuid-Holland

Regio - Het bovenbouwteam van de Willem de Zwijgercollege deed op vrijdag 6 maart mee met het debattoernooi Op weg naar het Lagerhuis. Het was een hele lange dag in het Provinciehuis in Den Haag, maar wel weer één met groot succes. 

Voor het tweede jaar op rij scoorde de Willem met de winnende speech van Zuid-Holland. Myrthe Bout uit 4 gymnasium won met een fantastische speech over het thema (75 jaar) vrijheid. Deze komt nog op youtube. Zaterdag 14 maart maakt zij, samen met de winnaars van alle andere provincies, in de studio's van Hilversum kans om in de tv-finale te komen. Echt een prestatie! 

Het debatteam deed het ook prima: uit de jurycommentaren bleek dat hun goede teamwork opviel. Verder verdienden hun zelfverzekerde houding, stemgebruik en het gebruik van persoonlijke voorbeelden ook een pluim. Helaas kwam het team net niet in de finale, maar het was een leerzame dag vol maatschappelijke thema's, zoals het gebruik van voorspellend politiewerk, woningbouw in landelijke gebieden en drugsgebruik onder jongeren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden