Foto: Jeroen Verbueken

Vrachtwagen raakt van A15 af: overal plastic bolletjes

Alblasserdam - Een vrachtwagen is maandagmiddag van de A15 geraakt ter hoogte van Alblasserdam. De chauffeur is daarbij gewond geraakt, meldt een woordvoerder van de brandweer Zuid-Holland Zuid.

(Bron: AD)

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor vier. De vrachtwagen raakte van de weg, belandde tegen de vangrail en zou daarbij ook een mast hebben geraakt. De vrachtwagen raakte flink beschadigd. De hele zijkant van de trailer ging kapot en een groot deel van de inhoud van de vrachtwagen ligt in de berm langs de A15.

Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken.

"De chauffeur raakte gewond, maar is wel aanspreekbaar’’, aldus de woordvoerder. Het slachtoffer wordt behandeld door ambulancemedewerkers. De traumahelikopter die was opgeroepen, is gecanceld.

De rechterrijstrook van de A15 bij Alblasserdam richting Papendrecht is afgesloten in verband met het ongeluk. Het verkeer kan de plek van het ongeluk langzaam passeren. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is niet bekend. "Alles moet eerst worden schoongemaakt’’, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Bovendien lekt de vrachtwagen diesel. Dat lek moet ook worden gedicht.’’

Ook op de omrijdroute via de A16 is het momenteel erg druk. Ter hoogte van de randweg Dordrecht gebeurde eerder op de middag een ongeluk, waardoor verkeer dat vanaf Rotterdam richting Breda wil in een file van zo'n veertien kilometer terechtkomt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden