Qbuzz past zijn dienstregeling aan, vanwege het coronavirus. (Foto: Mieneke Lever-van Dieren)
Qbuzz past zijn dienstregeling aan, vanwege het coronavirus. (Foto: Mieneke Lever-van Dieren) (Foto: )

Bericht van Qbuzz; aanpassing dienstregeling

Regio - Vervoerder Qbuzz past zijn dienstregeling aan aan de coronacrisis en brengt het volgende bricht naar buiten:

Qbuzz doet er alles aan om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van het OV de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling. Ook willen we onze collega’s gezond en fit houden. Daarom hebben we besloten om vanaf vrijdag 20 maart onze dienstregeling verder aan te passen.

Aanpassing dienstregeling

Mede als gevolg van de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen dagen drastisch gedaald. Met de nieuwe basisdienstregeling bieden we voldoende capaciteit om alle reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men in de bussen en treinen voldoende afstand van elkaar kan houden.

Mensenwerk

Het rijden van de bussen en treinen is mensenwerk. Omdat het coronavirus voorlopig nog in Nederland zal zijn, is het van belang om zorgvuldig om te gaan met de inzet van onze collega’s. Met deze speciale basisdienstregeling houden we rekening met een stijgend aantal ziektemeldingen in vitale functies bij Qbuzz. Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze collega’s door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn.

Kijk voor meer details en de exacte aanpassingen op www.qbuzz.nl/dmg

Met deze maatregel doen wij er alles aan om onze maatschappelijk rol in onze vitale sector zo goed mogelijk te blijven vervullen en spannen wij ons maximaal in, om de negatieve gevolgen voor onze reizigers, alsmede voor de provincie te beperken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden