Column: Mopperen met korting

  Column

Onlangs kreeg ik een stevige korting bij de groente- en fruitkraam bij de ingang van Makado. Het was mijn tweede bezoek al die ochtend. Of ik nog iets vergeten was. Nee, zei ik, niks vergeten maar mijn spullen die ik zojuist hier gekocht heb, zijn allemaal gestolen. Ik was met mijn vrouw gaan winkelen: ik haalde groente en fruit bij de marktkraam en zij ging Makado in. Toen ik – zonder sleutel - terugkwam bij de auto en nog een andere boodschap moest doen, zette ik mijn groenten en fruit half onder de voorbumper. Onbezorgd – in Alblasserdam hoef je niet bang te zijn – deed ik mijn andere boodschappen.

Weer terug bij de auto waren al mijn heerlijke aardbeien, bramen, bessen en appels verdwenen. Terwijl ik nog verontwaardigd stond te mopperen, kwam mijn vrouw terug van haar boodschappen. Ik was nog lang niet klaar met mijn gemopper, maar zij – iemand van kort mopperen en lang genieten – sleepte me mee naar nieuwe aardbeien, bramen, bessen en appels. En zo kwam het dat ik daar die dag voor een tweede keer kwam en dat ik van de al even verontwaardigde fruitman een stevige korting kreeg.
Voor we drie jaar geleden in Kinderdijk kwamen wonen, hebben we lang in Rotterdam gewoond. Daar is nog nooit iets van mij gestolen. Nou ja, op een stuk of vijf fietsen na dan. Uiteraard heb ik in Rotterdam ook nooit mijn boodschappen onbewaakt achtergelaten, maar in Kinderdijk of Alblasserdam moet dat toch kunnen. De gelegenheid maakt de dief, dat is waar. Maar ik blijf het knap irritant vinden dat iemand zomaar mijn spullen meeneemt.
Zo... toch nog even mijn toen wat ingeslikte verontwaardiging kunnen lozen. En bedankt voor het luisteren.

Meer berichten