Foto: Patricia Brobbel

Column: Bloesempracht

  Column

De maand april gaf ons weer een paar prachtige warme dagen. We mochten weer even genieten van heerlijk weer. Er werden zelfs records gebroken met de warmste 7 en 19 april sinds … (1901 De Bilt)
Zo krijgen we steeds, stukje bij beetje, een voorproefje van de zomer die nu echt gestaag in aantocht is.
In afwachting hoe deze zomer dit jaar zal uitpakken. We hopen natuurlijk allemaal op prachtig stabiel weer met heerlijke temperaturen. Maar ja, dit is in ons kikkerlandje altijd maar afwachten.


De natuur gedijt bij het mooie (april-)weer ook beter, je ziet het gras (en het onkruid) de grond uitschieten. Overal laten de bomen hun mooie bloesempracht zien. Zo ook bij het hertenkamp waar de appelbomen die naast het wandelpad staan hun prachtige witte bloesem toonden. Doordat er onlangs een stevig briesje stond, kleurde een gedeelte van het wandelpad langs het hertenkamp wit van de bloesemblaadjes. Door de wind meegevoerd dwarrelden de blaadjes naar beneden om vervolgens op het wandelpad en in het gras te belanden. Het pad lag bezaaid met bloesemblaadjes. Een buurvrouw maakte de opmerking, "sneeuw in de lente." Daar leek het inderdaad wel op. Het was in ieder geval een mooi gezicht.

Met het mooie weer trekken de mensen er ook weer op uit. Veel fietsende mensen en mensen die met een plezierbootje aan het varen waren, heerlijk genietend van het zonnetje. Elders in de regio, in één van de dorpjes in de Alblasserwaard, was een brocante markt, waar de standhouders drie dagen lang hun koopwaar aan de man probeerden te brengen. Ik denk dat dit prima gelukt is, de mensen zijn met mooi weer over het algemeen wat vrolijker en veelal in een goed humeur. Beter weer konden ze dus niet hebben. Ze hadden het ook wel eens anders meegemaakt, dat het guur en regenachtig weer was. En ja, dan sta je dan met al je koopwaar. Je trekt dan veel minder publiek. Maar er zijn toch altijd wel de vaste bezoekers die weer of geen weer een bezoekje komen brengen aldus een standhouder. Maar zulk mooi weer, drie dagen lang, hadden ze in geen tijden met deze markt meegemaakt. Er waren veel bezoekers, de één op zoek naar iets speciaals, om een bijzondere vondst te scoren, de ander om een verzameling uit te breiden, weer een ander gewoon gezellig struinend langs de vele kraampjes. Er was voor ieder wat wils.


De parkeerwacht nam zijn taak heel serieus en ging uiterst precies te werk. Hij gaf iedereen aanwijzingen hoe en waar de auto te parkeren, zodat er zoveel mogelijk gebruik kon worden gemaakt van de beschikbare ruimte. De auto's stonden echt strak geparkeerd. Ik stond precies op de hoek van een rij. De andere rij auto's stonden met de neus pal naast mijn zijkant geparkeerd. Met de nadruk op pal. Je moest hier nu geen stuurfoutje maken met achteruit rijden.

Enfin, zonnebril op, raampjes open, en wat kleine aankopen rijker reed ik weer huiswaarts.

Meer berichten